8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialHamid Karzai a participat la înhumarea fratelui său, asasinat marţi

Hamid Karzai a participat la înhumarea fratelui său, asasinat marţi

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a participat miercuri dimineaţă, la Kandahar, la funeraliile fratelui său Ahmed Wali, asasinat cu o zi înainte în propria locuinţă, informează AFP, conform Mediafax.

Asasinat de un bărbat prezentat de poliţie ca fiind un apropiat, Ahmed Wali Karzai, care avea 49 de ani, a fost înhumat în cimitirul din satul Karz.

Preşedintele Karzai, plângând, a coborât în criptă pentru a aşeza corpul fratelui său vitreg. În interiorul criptei, Karzai a izbucnit în hohote de plâns, iar rudele s-au grăbit să îl îndemne să iasă, preşedintele refuzând. În faţa a mii de persoane, dintre care majoritatea plângeau, Hamid Karzai l-a îmbrăţişat pe fratele său pentru ultima dată.

După aşezarea definitivă a corpului, Gul Agha Sherzai, liderul principalului trib rival al lui Karzai din Kandahar, l-a ajutat pe preşedinte să iasă, acesta urcând în maşina blindată.

La funeralii a fost prezentă o mare delegaţie ministerială.

La finalul ceremoniei, militarii NATO au dezamorsat două bombe descoperite pe un drum adiacent traseului principal al convoiului mortuar.

Guvernatorul provinciei Helmand, Mohammad Gulab Mangal, a fost vizat de explozia unei bombe acţionate de la distanţă în timp ce se deplasa la funeralii.

Talibanii au revendicat imediat asasinarea lui Ahmed Wali Karzai, dar autorităţile nu exclud nicio altă ipoteză. Potrivit poliţiei, asasinul este Sardar Mohammad, şeful unei firme private de pază care garanta securitatea familiei Karzai de mai mulţi ani.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă