20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialHAI OLANDA!!!

HAI OLANDA!!!

Doar trei zile a durat euforia de la finalul întâlnirii cu Ungaria, după ce România a câşti­gat cu 3-0 în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. A urmat apoi duşul rece din partida cu Turcia, când selec­ţionata antrenată de Victor Piţurcă nu s-a mai ridicat la înălţimea aşteptărilor celor 44.000 de fani prezenţi în tribunele Arenei Naţionale şi ale ­milioanelor de fani rămaşi în faţa televizoarelor.

Deşi au început ofensiv întâlnirea, românii s-au stins repede, iar Burak Ilmaz a reuşit să deschidă scorul cu o lovitură de cap dintre cei doi fundaşi centrali ai României, Chiricheş si Goian. Cu un Chiricheş în postura de gafeur de primă mână, turcii au încercat să ne mai “înţepe” de câteva ori, însă Tătăruşanu a fost cel care a păstrat diferenţa de doar un gol, având câteva intervenţii salvatoare. În partea a doua, după schimbările lui Marica şi Torje cu Maxim şi Adi Popa, România a avut o altă faţă, dar totul a durat doar 30 de minute, moment în care turcii au pus stăpânire pe joc, trecând din nou pe lângă majorarea scorului. Au făcut-o în cele din urmă, la ultima fază a jocului, prin Erdins, iar Fatih Terim şi-a îndeplinit misiunea: 6 puncte din două jocuri, iar Turcia urcă pe trei, Ungaria, învingătoare în faţa Estoniei, urcă şi ea pe doi, iar România coboară pe 4! Aceasta este prima victorie la Bucureşti împotriva naţionalei României, după 88 de ani.

Păstrăm încă şanse pentru baraj

Cu toate că am învins Ungaria, înfrângerea în faţa Turciei, scor 0-2, nu ne scoate din lupta pentru calificarea la baraj! În ultimele două partide, “tricolorii” vor întâlni cele mai slabe echipe din grupă, Estonia şi Andorra, iar cele şase puncte ar trebui să fie o certitudine. Cu acestea, România ar aduna 19 puncte, însă asul din mâneca lui Piţurcă ar putea fi chiar Olanda, echipa calificată la această oră.

Dacă Turcia si Ungaria nu vor face şase puncte din ultimele două partide, amândouă urmând a întâlni Olanda, România merge la baraj. Dacă însă Turcia obţine maximum de puncte din următoarea “dublă” cu Estonia şi Olanda, aceasta va acumula tot 19 puncte ca şi noi, iar diferenţa se va face la golaveraj, acolo unde turcii au +7, momentan, iar noi doar +1. În schimb, dacă vor reuşi un egal cu Olanda sau vor pierde, atunci şansele pentru baraj se risipesc într-o secundă. Cea de-a treia echipă care luptă pentru baraj, cu cele mai mari şanse de reu­şită, este Ungaria, care urmează a întâlni Olanda şi Andorra. Dacă va câştiga ambele meciuri, va merge sigur la baraj, indiferent de restul rezultatelor.

Hagi este pesimist

Fostul căpitan al naţionalei României Gică Hagi nu este prea optimist în privinţa şanselor de calificare la Mondial: „Trebuie să câştigăm aceste şase puncte şi să vedem ce fac turcii şi ungurii. Dar turcii, cu Terim, sunt o echipă mult mai bună şi pot câştiga ambele meciuri. Turcia e o echipă bună, foarte bună“.

Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Gata cu vacanța de Paște. Românii se întorc acasă

Coloane de autovehicule care se întind pe câţiva kilometri au fost observate pe principalele artere rutiere din orașul bulgăresc Ruse, situat la granița cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă