13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul grec ar putea avea probleme în parlament cu unele reforme

Guvernul grec ar putea avea probleme în parlament cu unele reforme

Guvernul elen anticipează că va obţine în următoarele zile acordul parlamentului pentru pachetul de măsuri de austeritate promise de premierul George Papandreou instituţiilor financiare internaţionale, însă se aşteaptă la probleme pe anumite legi de reformă fiscală, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Vicepremierul Theodor Pangalos a declarat într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo că guvernul speră să treacă fără dificultate cadrul legislativ necesar pentru adoptarea reformelor, însă că ar putea întâmpina opoziţie în parlament pe aumite legi de reformă fiscală şi privatizare a companiilor publice.

“Cred că pachetul de măsuri pe termen scurt şi mediu, cu care sperăm de fapt să stabilim un cadru legislativ pentru adoptarea reformelor, va fi aprobat fără probleme. De aici am putea avea probleme. Nu ştiu dacă unii membri ai parlamentului vor vota împotrivă. Este posibil”, a declarat el.

Pangalos a precizat însă că anticipează vot favorabil din partea opoziţiei pe unele măsuri.

Guvernul Papandreou este susţinut în parlament de o majoritate de 155 din cele 300 de voturi.

Miniştrii Finanţelor din zona euro au condiţionat de aprobarea măsurilor eliberarea următoarei tranşe, de 12 miliarde euro, din pachetul de finanţare externă de 110 miliarde euro contractat anul trecut de Grecia de la UE şi FMI. Fără aceşti bani, Grecia ar putea intra în default până la jumătatea lunii iulie.

Grecia are acum nevoie de un nou program de bailout, de mărime similară, pentru a-şi respecta obligaţiile financiare până în 2014. Pachetul este negociat de liderii europeni şi de creditorii privaţi ai ţării, iar primele detalii sunt aşteptate pe 3 iulie.

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă