25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialGuvernul francez a demisionat in urma alegerilor legislative

Guvernul francez a demisionat in urma alegerilor legislative

Premierul francez Francois Fillon a prezentat, astazi, demisia Guvernului sau presedintelui Nicolas Sarkozy, care l-a insarcinat cu formarea unui nou Cabinet, in urma alegerilor legislative castigate cu o majoritate clara de dreapta politica, au anuntat surse oficiale citate de AFP, preluata de Mediafax.

"Conform traditiei republicane, in ziua urmatoare alegerilor legislative, domnul Francois Fillon a prezentat demisia Guvernului presedintelui Republicii, care a acceptat-o", se arata intr-un comunicat al presedintiei.

"Presedintele Republicii a acordat din nou functia de premier domnului Francois Fillon si l-a insarcinat cu formarea unui nou guvern", potrivit textului.

Partidul de dreapta UMP, care a castigat, duminica, in al doilea tur al alegerilor legislative, majoritatea absoluta a mandatelor in Adunarea Nationala, avand 318 deputati dintr-un total de 577, nu a inregistrat insa "valul albastru" preconizat de sondajele de opinie.

Numarul doi in ierarhia Guvernului, Alain Juppe, caruia ii fusese incredintat portofoliul Ecologiei, a fost infrant la Bordeaux (sud-vest) si nu va fi redesemnat la conducerea acestui minister.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Probleme uriașe pentru Garth Brooks, cântăreţul country

Cântărețul country Garth Brooks, considerat o legendă în muzica country americană, se confruntă cu acuzații grave de viol! Garth Brooks este acuzat de viol Artistul este...

David Popovici reîncepe facultatea! „Nu e despre mine, este despre binele pe care pot să-l fac”

David Popovici (20 de ani) a dezvăluit că s-a reapucat de facultatea la care renunțase pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice. Deși este...

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă