27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul din SIRIA ar putea coopera cu rebelii, împotriva grupării Stat Islamic

Guvernul din SIRIA ar putea coopera cu rebelii, împotriva grupării Stat Islamic

Administraţia președintelui Bashar al-Assad ar putea coopera cu grupuri de rebeli din Siria, susține secretarul de stat american, John Kerry, citat de agenţia Reuters, informează Mediafax.

„Ar fi posibil ca Administraţia de la Damasc să coopereze cu forţele opoziţiei împotriva militanţilor grupului Stat Islamic; acest lucru ar fi posibil fără înlăturarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad”, a declarat John Kerry.

„Cu toate acestea, ar fi extrem de dificil să se ajungă la o astfel de cooperare fără o perspectivă privind găsirea unei soluţii referitoare la viitorul lui Basdar al-Assad”, a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Statele Unite şi alte ţări occidentale oferă susţinere forţelor armate ale opoziţiei siriene în tentativa de înlăturare a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă