5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul -5% | OPINIE

Guvernul -5% | OPINIE

Veniturile la bugetul general sunt cu 5% mai mici decât cele din ianuarie 2016, când țara era condusă de „nenorociții“ de tehnocrați. Acum vorbim strict pe cifre, nu pe găuri inventate care s-au dovedit a exista doar în creierele unora.

Să nu uităm că bugetul pomenilor supradimensionate se bazează pe o creștere nominală de 14% față de anul trecut. Deja pare un buget inspirat de Isaac Asimov. Oricum, chestiile științifico-fantastice au devenit o obișnuință în ultima vreme, începând cu laserele din „Star Wars“, enigmaticele telefoane cu lanternă și culminând cu forțele oculte care manevrează masele mai ales când pierde câte-un PSD-ist alegerile sau iese lumea în stradă împotriva lor. Când câștigă e totul natural, bio, pur românesc, ca țuica de pufoaică. Sau ca antena de 7 wați.

Aștept iar placa aia cu greaua moștenire. Greaua moștenire a unor cadre de nădejde. Adevărul este că, înainte de a discuta bugetul, guvernul PSD-ALDE a avut o altă mare urgență, un fel de „Saving private Ryan“, dar cu Dragnea. Niște inconștienți au pierdut o lună în dauna unui popor. Și tot ei vorbesc acum cu tupeu despre „Guvernul 0“.

Vor veni, cu siguranță, explicații savante. Vor fi de vină cei care au protestat, multinaționalele care i-au trimis, americanii, forța de atracție anormală exercitată de Lună și, în special, noile exoplanete descoperite de NASA, o organizație care, tradițional, este împotriva reformelor PSD.

Guvernul Grindeanu este totuși unul cumpătat, a făcut și ceva economii. Avem cel mai mic procent din PIB alocat pentru sănătate din Europa.

Doar suntem un popor sănătos, n-avem nevoie de mai mult.

Merge și cu usturoi.

Pe nesimțite va fi reintrodusă și taxa auto, aia de care se bucura toată lumea că a fost desființată. Dar la ce ne trebuie atâtea mașini? Oricum, Bucureștiul este printre cele mai aglomerate orașe din lume și se va bloca în curând. Ce mai contează promisiunile din campanie?

Vom intra în topuri ca prima țară înțepenită cu totul de Guvernul -5%. Și singurul lucru e să sperăm că scăderea se va opri aici.   

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă