31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSpecialGuvernul -5% | OPINIE

Guvernul -5% | OPINIE

Veniturile la bugetul general sunt cu 5% mai mici decât cele din ianuarie 2016, când țara era condusă de „nenorociții“ de tehnocrați. Acum vorbim strict pe cifre, nu pe găuri inventate care s-au dovedit a exista doar în creierele unora.

Să nu uităm că bugetul pomenilor supradimensionate se bazează pe o creștere nominală de 14% față de anul trecut. Deja pare un buget inspirat de Isaac Asimov. Oricum, chestiile științifico-fantastice au devenit o obișnuință în ultima vreme, începând cu laserele din „Star Wars“, enigmaticele telefoane cu lanternă și culminând cu forțele oculte care manevrează masele mai ales când pierde câte-un PSD-ist alegerile sau iese lumea în stradă împotriva lor. Când câștigă e totul natural, bio, pur românesc, ca țuica de pufoaică. Sau ca antena de 7 wați.

Aștept iar placa aia cu greaua moștenire. Greaua moștenire a unor cadre de nădejde. Adevărul este că, înainte de a discuta bugetul, guvernul PSD-ALDE a avut o altă mare urgență, un fel de „Saving private Ryan“, dar cu Dragnea. Niște inconștienți au pierdut o lună în dauna unui popor. Și tot ei vorbesc acum cu tupeu despre „Guvernul 0“.

Vor veni, cu siguranță, explicații savante. Vor fi de vină cei care au protestat, multinaționalele care i-au trimis, americanii, forța de atracție anormală exercitată de Lună și, în special, noile exoplanete descoperite de NASA, o organizație care, tradițional, este împotriva reformelor PSD.

Guvernul Grindeanu este totuși unul cumpătat, a făcut și ceva economii. Avem cel mai mic procent din PIB alocat pentru sănătate din Europa.

Doar suntem un popor sănătos, n-avem nevoie de mai mult.

Merge și cu usturoi.

Pe nesimțite va fi reintrodusă și taxa auto, aia de care se bucura toată lumea că a fost desființată. Dar la ce ne trebuie atâtea mașini? Oricum, Bucureștiul este printre cele mai aglomerate orașe din lume și se va bloca în curând. Ce mai contează promisiunile din campanie?

Vom intra în topuri ca prima țară înțepenită cu totul de Guvernul -5%. Și singurul lucru e să sperăm că scăderea se va opri aici.   

Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
00:00:56

O dronă arată consecințele cutremurului din Afganistan

O dronă a arătat cel mai bine consecințele cutremurului devastator din Afganistan de acum câteva zile. Fotografii din dronă ale satelor din estul Afganistanului, filmate...
Ultima oră
Pe aceeași temă