17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024

Guvern

Pregatiri pentru sezonul rece

Autoritatile incep sa se pregateasca intens pentru iarna. Executivul a alocat ieri 570 miliarde lei vechi pentru 64 de localitati, din 34 de judete, precum si pentru municipiul Bucuresti, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Fondurile alocate reprezinta prima transa din suma destinata sprijinirii autoritatilor locale pentru pregatirea sistemului de furnizare a energiei termice pentru aceasta iarna. Pana la sfarsitul anului va fi alocata, in trei transe, suma totala de 1.500 miliarde lei vechi localitatilor care au sistem de incalzire centralizat, astfel incat sa functioneze in conditii normale pe perioada sezonului rece, a declarat Marinescu.

Proiecte prioritare pentru aderare

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, a prezentat ieri Executivului o nota vizand situatia proiectelor de lege prioritare pentru integrarea Romaniei in UE. Printre cele 27 de proiecte care trebuie adoptate pana la sfarsitul anului se afla cel privind Agentia Nationala de Integritate, proiectul privind Curtea de Conturi, cel pentru modificarea si completarea Legii nr. 64/1991 privind brevetele de inventii sau cel pentru stabilirea cadrului general de consultare si informare a salariatilor. Pe lista de prioritati se regasesc, de asemenea, proiectul de lege privind alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si cel privind salarizarea si alte drepturi ale functionarilor din puscarii.

Traficul greu din Urziceni, deviat

Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei pentru devierea traficului greu din municipiul Urziceni pe un traseu care va parcurge zona industriala a orasului. Noul traseu va cuprinde strada Regiei, Soseaua Buzaului, DN2 Bucuresti-Buzau. Locuintele situate pe actualul traseu au ecartamente reduse si nu sunt prevazute cu trotuare de protectie. Circulatia se face in imediata apropiere a caselor, ceea ce a condus la deteriorarea acestora.

Bani pentru repararea scolilor

Cabinetul Tariceanu a alocat ieri 1.370 miliarde lei vechi pentru finantarea unor lucrari de refacere, consolidare, reparatii capitale si reabilitare ale unor imobile din invatamantul preuniversitar, a anuntat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Vor fi reparate 954 de gradinite, scoli generale si licee din toate judetele tarii si din municipiul Bucuresti. Ea a adaugat ca “banii merg in functie de nevoile scolilor si de numarul de elevi. Banii nu au fost alocati pe criterii politice, ci pe baza proiectelor venite de la scoli”. Daca fondurile nu vor fi cheltuite pana la sfarsitul anului, ele vor fi reportate pentru anul viitor, pastrandu-li-se destinatia, a adaugat Marinescu.

Cele mai citite

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă