15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialGrup de elevi, intoxicati la o pensiune

Grup de elevi, intoxicati la o pensiune

» Copiii si profesorii de la scoala din Ghiorac au ajuns in spital dupa o excursie in Sibiu

Un grup format din 31 de elevi, cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani, de la scoala Generala din Ghiorac, si cinci profesori au ajuns la spital cu intoxicatii. Acestia se intorceau dintr-o excursie in judetul Sibiu.
Elevii si profesorii au inceput sa se simta rau dupa ce au luat marti masa la o pensiune de langa Sibiu. Acestia au inceput sa aiba stari de voma, diaree si febra. Bolnavii au fost dusi la spitalul din Deva, unde au refuzat, insa, internarea propusa de medici.
In drum spre casa, copiii au fost dusi la Spitalul din Beius, unde au mai primit ingrijiri medicale, iar joi seara au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea.
"Starea pacientilor este buna. O parte din ei au avut forme usoare de toxiinfectie, cu crampe, deshidratare. Li s-a acordat asistenta medicala corespunzatoare, fiind rehidratati, in urmatoarele zile vor fi externati. Totul se pare ca a pornit de la masa consumata la pensiunea de langa Sibiu, unde au mancate fasole verde si carne de pui si au baut apa de carafa", a declarat dr. Sonia Draghici, seful Sectiei de Boli Infectioase. Ea a precizat ca intoxicatia ar putea avea ca si cauza si apa de la carafa, neimbuteliata. Medicul crede ca agentul patogen ar putea fi si salmonella, insa a declarat ca nu se pronunta pana nu sunt gata analizele de laborator.
Autoritatile bihorene au anuntat ASP Sibiu, care a facut un control la pensiunea unde copiii au luat masa.
"Noi am fost informati imediat de catre Spitalul de Urgenta din Deva ca elevii vor fi trimisi la Oradea. La randul nostru, am anuntat Inspectia Sanitara de Stat Cluj cat si Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile si Autoritatea de Sanatate Publica Sibiu care a si trimis joi o echipa de control la unitatea respectiva", a precizat dr. Zoia Bitea, director executiv adjunct in cadrul ASP Bihor.
In urma verificarilor, autoritatile din Sibiu au confiscat alimente expirate si au decis demararea unei anchete.

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă