10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGrup de elevi, intoxicati la o pensiune

Grup de elevi, intoxicati la o pensiune

» Copiii si profesorii de la scoala din Ghiorac au ajuns in spital dupa o excursie in Sibiu

Un grup format din 31 de elevi, cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani, de la scoala Generala din Ghiorac, si cinci profesori au ajuns la spital cu intoxicatii. Acestia se intorceau dintr-o excursie in judetul Sibiu.
Elevii si profesorii au inceput sa se simta rau dupa ce au luat marti masa la o pensiune de langa Sibiu. Acestia au inceput sa aiba stari de voma, diaree si febra. Bolnavii au fost dusi la spitalul din Deva, unde au refuzat, insa, internarea propusa de medici.
In drum spre casa, copiii au fost dusi la Spitalul din Beius, unde au mai primit ingrijiri medicale, iar joi seara au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea.
"Starea pacientilor este buna. O parte din ei au avut forme usoare de toxiinfectie, cu crampe, deshidratare. Li s-a acordat asistenta medicala corespunzatoare, fiind rehidratati, in urmatoarele zile vor fi externati. Totul se pare ca a pornit de la masa consumata la pensiunea de langa Sibiu, unde au mancate fasole verde si carne de pui si au baut apa de carafa", a declarat dr. Sonia Draghici, seful Sectiei de Boli Infectioase. Ea a precizat ca intoxicatia ar putea avea ca si cauza si apa de la carafa, neimbuteliata. Medicul crede ca agentul patogen ar putea fi si salmonella, insa a declarat ca nu se pronunta pana nu sunt gata analizele de laborator.
Autoritatile bihorene au anuntat ASP Sibiu, care a facut un control la pensiunea unde copiii au luat masa.
"Noi am fost informati imediat de catre Spitalul de Urgenta din Deva ca elevii vor fi trimisi la Oradea. La randul nostru, am anuntat Inspectia Sanitara de Stat Cluj cat si Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile si Autoritatea de Sanatate Publica Sibiu care a si trimis joi o echipa de control la unitatea respectiva", a precizat dr. Zoia Bitea, director executiv adjunct in cadrul ASP Bihor.
In urma verificarilor, autoritatile din Sibiu au confiscat alimente expirate si au decis demararea unei anchete.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă