12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGruia Stoica, în arest la domiciliu

Gruia Stoica, în arest la domiciliu

Omul de afaceri Gruia Stoica urmează să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Gruia Stoica, este cercetat într-un dosar de corupție. El a fost arestat în luna ianuarie, fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Citește și: Gruia Stoica, arestat pentru 29 de zile. El a dat mită de TREI MILIOANE DE EURO pentru a câştiga o licitaţie

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că în luna mai 2013, S.C. Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) S.A. Târgu Jiu, a lansat public procedura de licitaţie pentru încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect „Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

Citește și: Şeful GRF, Gruia Stoica, invitat să semneze contractul cu CFR Marfă

La data de 17 ianuarie 2014, S.C. C.E.O. SA a transmis invitaţii de participare la procedura de licitaţie (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorităţii contractante) mai multor societăţi, între care către S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfă” SA şi SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti.

Citește și: De ce este cercetat investitorul CFR Marfă de procurori

Licitaţia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă