27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialGroupama şi Uniqua Asigurări au fost amendate de ASF cu câte 10.000...

Groupama şi Uniqua Asigurări au fost amendate de ASF cu câte 10.000 de lei pentru nereguli în ofertele RCA la o lună

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorilor acestor societăţi, anunță un comunicat transmis joi de ASF, preluat de Mediafax.

Consiliul ASF a aprobat şi rezultatele controalelor inopinate desfăşurate la societăţile Asirom, Groupama, Generali şi Uniqa Asigurări. „În urma verificărilor, a fost decisă sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorului general al societăţii Groupama şi a preşedintelui directoratului societăţii Uniqua Asigurări”, precizează ASF.

În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate.

În luna iunie, ASF a demarat o serie de controale la mai multe societăţi de asigurări susceptibile că nu acordau poliţe RCA cu valabilitate de o lună, iar ulterior societăţile respective au replicat că acordă astfel de poliţe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă