10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialGreva de la metroul londonez a afectat milioane de persoane

Greva de la metroul londonez a afectat milioane de persoane

Milioane de pasageri din Londra au fost nevoiţi, marţi, să circule cu autobuzele şi bicicletele sau să meargă pe jos, din cauza grevei de la metroul capitalei britanice, relatează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit Transports for London (TFL), trenurile circulă totuşi, însă mai rar, pe nouă dintre cele 11 linii ale reţelei. În aceste condiţii, autorităţile au suplimentat numărul autobuzelor pe 44 de trasee. Aproape 800 de autobuze circulau marţi în capitala britanică, un record, potrivit TFL.

Greva a început luni seara, la ora locală 21.00 (23.00, ora României), şi urmează să se încheie miercuri, la ora locală 20.59 (22.59, ora României). Protestul a început la iniţiativa sindicatului RMT (Rail, Maritime and Transport union), care denunţă desfiinţarea a 960 de locuri de muncă.

Desfiinţarea acestor locuri de muncă este prevăzută în cadrul unui vast plan de modernizare a metroului lansat de primarul conservator al Londrei, Boris Johnson. Potrivit lui, automatizarea totală a ghişeelor de vânzare va permite economisirea a 50 de milioane de lire (peste 60 de milioane de euro) pe an.

O altă întrerupere a lucrului pentru trei zile este prevăzută începând de luni 5 mai. În februarie, milioane de călători s-au găsit în dificultate, după ce zeci de staţii de metrou au fost închise pe opt dintre cele 11 linii. Metroul din Londra, cel mai vechi din lume, transportă în fiecare zi aproximativ patru milioane de călători.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă