9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialGreva de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri. Câte zboruri au fost...

Greva de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri. Câte zboruri au fost anulate

Din cauza grevei piloților de la Lufthansa, compania aeriană europeană, va anula circa 1.000 de zboruri, inclusiv 52 de zboruri pe distanțe lungi, care vor afecta aproximativ 140.000 de pasageri, relatează Agerpres

Astfel, Lufthansa va putea opera numai 500 dintre cele 1.520 de curse aeriene planificate miercuri, după ce greva începută marți la zborurile pe distanțe lungi a fost extinsă și la cele pe distanțe scurte și medii. 

Compania a dat asigurări că toate cursele aeriene ale subsidiarelor sale — Germanwings, Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines — vor opera normal miercuri.

Marți, operatorul aerian a anulat 84 din cele 170 de zboruri pe distanțe lungi din cauza acțiunii de protest provocate de disputele privind salariile, beneficiile și reducerile de costuri.

Grevele repetate au costat Lufthansa peste 300 milioane de euro (335,5 milioane de dolari).

”Nu putem exclude noi greve săptămâna aceasta. De asemenea, sunt posibile noi acțiuni de protest în următoarele săptămâni”, a avertizat, marți, purtătorul de cuvânt al sindicatului Markus Wahl.

Conducerea Lufthansa vrea să micșoreze costurile, transferând lunar un avion Germanwings către o nouă divizie low-cost numită Eurowings, cu sediul în Austria, unde nu se aplică legislația muncii din Germania.

Cockpit se opune intenției conducerii Lufthansa de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care le permite piloților să iasă la pensie la 55 de ani. Astfel, piloții de la Lufthansa vor să mențină posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani. Sindicatul a fost de acord cu majorarea vârstei medii de pensionare a piloților la 60 de ani.

Lufthansa se confruntă cu dificultăți, în urma concurenței venite de la companiile low-cost, precum easyJet și Ryanair, și a companiei Etihad, din orientul Mijlociu, care a preluat o participație în grupul german Air Berlin.

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă