3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialGral Medical a investit 1,5 milioane de Euro în două clinici de...

Gral Medical a investit 1,5 milioane de Euro în două clinici de mari dimensiuni în București și Ploiești

Gral Medical continuă proiectele de investiţii iniţiate în ultimii ani şi a inaugurat, în prima perioadă a anului 2015, două clinici de mari dimensiuni în Bucureşti şi Ploieşti. Politica de dezvoltare a reţelei de clinici şi laboratoare este susţinută constant de popularitatea şi experienţa serviciilor oferite, servicii ce au la bază colaborarea multidisciplinară şi o infrastructură naţională formată din 14 laboratoare, 11 clinici şi un spital privat (Spitalul OncoFort).

Compania a reuşit să finalizeze două proiecte începute în 2014, alocând astfel peste 1,5 milioane de euro pentru cele două clinici, proiecte ce fac parte dintr-un buget de investiţii multianual în valoare de 5,5 milioane de euro.

„Vom continua dezvoltarea companiei, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, iar până la finele anului 2015 ne dorim deschiderea a încă două centre în oraşe cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori. Suntem în faza de analiză a oportunităţilor şi de stabilire a obiectivelor strategice pentru fiecare regiune“, spune Chiţan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Prima clinică inaugurată este localizată într-o regiune centrală din Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, iar cabinetele medicale acoperă majoritatea specialităţilor medicale: alergologie, dermatologie, endocrinologie, cardiologie, reumatologie, ORL, medicină de familie, urologie şi ginecologie. Ca şi noutate, în cadrul Clinicii Gral Ştefan cel Mare, se pot efectua puncţii de tiroidă, fişe şi adeverinţe medicale în timp-record, proceduri şi intervenţii din sfera chirurgiei estetice, dar şi servicii medicale decontate în contract cu CASMB pentru majoritatea specialităţilor medicale. „Calitatea de asigurat pentru noi este foarte importantă, de aceea ne dorim ca în următoarea perioadă pacienţii să beneficieze de cât mai multe servicii medicale de top decontate integral“, afimă Chiţan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Cea de-a doua clinică, inaugurată în centrul Ploieştiului, se întinde pe o suprafaţă de 1.800 mp, are în componenţă peste 30 de cabinete medicale unde lucrează peste 150 de medici, o secţie modernă de imagistică medicală (RMN, CT, Rx) şi rezerve special amenajate pentru spitalizarea de zi. Clinica MC Gral Ploieşti este cea mai mare clinică din judeţul Prahova şi, în prima lună de la inaugurare, peste 4.500 de pacienţi au trecut pragul clinicii.

Clinica MC Gral Ploieşti oferă în plus servicii medicale complementare actului medical: îngrijiri la domiciliu, fişă port armă, fişă permis auto, siguranţa circulaţiei, cursuri de prim ajutor, şi medicina muncii. „Pentru a nu mai trimite pacienţii în Bucureşti pentru investigaţii şi tratamente speciale, am dorit să oferim locuitorilor din judeţul Prahova servicii integrate, complete şi moderne, sub umbrela aceleiaşi clinici. Este un model de succes implementat în Bucureşti şi l-am extrapolat în Ploieşti“, declară Chiţan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Pentru anul 2014, grupul Gral Medical a înregistrat venituri de 101.247.343 milioane lei (22,9 milioane euro) în creştere cu 23% faţă de anul anterior. Cele mai importante creşteri au fost înregistrate de Spitalul OncoFort, cu un avans de 35%, Centrul de Radiologie Gral din Capitală cu 30% şi centrele din provincie unde au depăşit estimările şi au crescut cu aproape 41%. “Dacă creşterea de pe nişa oncologică nu a reprezentat o noutate, estimările au fost depăşite în provincie, existând o cerere crescută pentru serviciile marca Gral.

Acest proces a fost posibil datorită integrării echipei medicale cu cea din Capitală, aducând un plus de valoare actului medical. Acesta este şi motivul pentru care dorim să alocăm investiţii noi pentru deschiderea de centre medicale în provincie“, spune Chiţan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Pentru următoarea perioadă, Gral Medical şi-a propus să finalizeze extinderea capacităţii spitalului OncoFort prin dublarea numărului de paturi de la 60 la 120, o investiţie ce va depăşi 3 milioane de euro în echipamente şi aparatură medicală de ultimă generaţie.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic şi al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante două firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical şi Medical Center Gral, unde activează peste 24 de clinici şi laboratoare, iar echipa medicală depășește în prezent 1.200 de persoane.  

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...
Ultima oră
Pe aceeași temă