20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGradina de legume la Casa Alba?

Gradina de legume la Casa Alba?

Peste 85.000 de persoane au semnat o petitie online care solicita ca o parte din peluza de la Casa Alba sa fie transformata intr-o gradina de legume, relateaza AFP, citata de Agerpres. "Ideea este aceea ca familia Obama sa-si planteze legume organice in gradina ce va ocupa o buna parte din peluza de la Casa Alba. Legumele rezultate ar ajunge in bucataria Casei Albe, iar ceea ce ar fi in plus ar fi donat saracilor", a declarat Roger Doiron, initiatorul petitiei.

Potrivit acestuia, daca familia Obama ar pune in aplicare ideea sa, gestul ar inspira realizarea a milioane de gradini similare, nu numai in SUA, ci in intreaga lume. Sprijin pentru aceasta idee a venit chiar si din Kenya, unde fermierii locali s-au aratat interesati sa semneze petitia si au dorit sa contribuie financiar pentru aceasta cauza.

Orasul Kingston, din statul New York, a salutat ideea lui Roger Doiron si a sadit o gradina de legume chiar in fata cladirii primariei. In Flint, Michigan, autoritatile locale au aprobat un proiect ce prevede instalarea unei gradini de trei acri in mijlocul complexului municipal.

Roger Doiron a declarat ca ideea nu este neaparat una originala, intrucat precedentul exista. In 1943, Casa Alba a avut o gradina de legume, plantata la cererea Primei Doamne, Eleanor Roosevelt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă