6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialGorghiu vrea mediere obligatoriu

Gorghiu vrea mediere obligatoriu

Deputalul Alina Gorghiu a pledat la Timişoara, în cadrul unei conferinţe organizate de Organizaţia Femeilor Liberale, pentru obligativitatea medierii în cazul litigiilor ce ţin de dreptul familiei, precum divorţuri, partaje şi încredinţări de minori.

„Nu există situaţie pe lumea asta care să nu poată fi mediată. În toamnă voi depune la Parlament proiectul privind medierea obligatorie. Atunci când s-a introdus mediere obligatorie în ţările europene, 15 la sută dintre dosare au migrat dinspre instanţă către mediatori. Un proces de judecată poate dura câţiva ani, o mediere poate dura trei ore”, a precizat Alina Gorghiu, convinsă că introducerea obligativătăţii medierii poate degreva instanţele de zeci de mii de dosare pe an, care altfel se pot bloca.

Afaceri în domeniu

Interesul deputatului PNL pentru mediere nu este perceput ca un interes în primul rând public, în condiţiile în care Alina Gorghiu are o serie de afaceri în acest domeniu. Mai exact, în aprilie 2009, patronul unei şcoli de formare a mediatorilor, Mihai Ghervase, a fost acuzat că a eliberat mai multe diplome false pentru diverse persoane, fără ca acestea să participe la cursuri. Printre beneficiari s-a aflat şi deputatul Alina Gorghiu, care astfel a acces la alegerile pentru Consiliul de Mediere, forul care se ocupă de formarea şi reprezentarea mediatorilor. La vremea respectivă, Alina Gorghiu era directoarea unei şcoli autorizate să organizeze cursuri de mediatori, iar obţinerea unui loc în Consiliu ar fi favorizat-o în mod direct.

 

 

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă