20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGore a fost arestat pentru 29 de zile

Gore a fost arestat pentru 29 de zile

Acuzaţia formulată împotriva interlopului este cea de tentativă de omor

 

Florin Marius Davis, zis Gore, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile de la completul de judecători ai Tribunalului Cluj pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul a înjunghiat, marţi, un brancardier în timp ce se afla internat în Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj. Avocatul lui David, Ovidiu Tuţu, are la dispoziţie 24 de ore pentru a face recurs.

Gore se crede nevinovat

Gore a declarat în faţa instanţei că este nevinovat şi că l-a atacat pe asistentul care îl îngrijea, un bărbat în vârstă de 33 de ani, pentru că fusese informat că face parte dintr-o bandă care a violat-o şi omorât-o pe soţia sa. Gore a dat de marţi până miercuri mai multe declaraţii halucinante, în condiţiile în care soţia sa, cu care are doi copii, se află în viaţă, dar şi contradictorii. El a spus ba că nu este vinovat de înjunghierea brancardierului, ba că ştia că acesta este un criminal. „A făcut prea multe crime, de aceea l-am înjunghiat!”, le-ar fi spus Gore anchetatorilor, după cum afirmă surse judiciare.

La rândul său, apărătorul lui Gore a declarat că atacul asupra brancardierului a fost determinat de faptul că pacientului i s-a părut că nu este bine îngrijit. Cunoscutul interlop l-a înjunghiat un brancardier, marţi dimineaţa, în timp ce se afla internat în Spitalul Judeţean, la secţia de primire a urgenţelor. Se pare că bărbatul avea un cuţit ascuns în tricou, pe care este posibil să-l fi primit în timpul nopţii, de la un cunoscut care l-a vizitat. Cuţitul nu a fost găsit până în momentul de faţă. Motivele pentru care Gore l-a atacat pe asistentul medical nu sunt cunoscute în totalitate, însă medicii nu exclud posibilitatea ca acesta să fi consumat substanţe halucinogene. De asemenea, procurorii intenţionează să-l supună pe Gore unui minuţios examen psihiatric. David a fost prins la câteva ore de la comiterea faptei, în apropiere de Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde de fapt s-a şi petrecut incidentul.

Interlopul ipohondru

Potrivit şefului UPU, Dorin Mureşan, Gore a venit des în ultima vreme la urgenţe, ultima oară pentru a se plânge medicilor de dureri abdominale. La rândul său, şeful poliţiei clujene, Marcel Bonţidean, a declarat că Gore s-a dus în jurul orelor 23.00 la spital pentru că era îngrijorat că nu avea poftă de mâncare, iar medicii au decis să-i administreze o perfuzie. Pe tot timpul nopţii el a stat liniştit, dar de dimineaţă, aparent fără nici un motiv, s-a repezit asupra brancardierului, pe care l-a lovit cu cuţitul în braţul stâng şi în zona cutiei toracice. Din fericire, lama cuţitului nu a atins plămânul, astfel că tânărul angajat al spitalului se află acum în afara oricărui pericol, după ce a fost operat de urgenţă.

Cadrele medicale au sunat la poliţie imediat după incident, astfel că anchetatorii au ajuns în scurtă vreme în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Ulterior, mai mult echipaje ale poliţiei au fost trimise pe urmele lui Gore, inclusiv în locurile pe care se ştia că acesta le frecventează. Acasă la el, poliţiştii nu l-au găsit pe unul dintre cei doi fii ai acestuia.

Bântuia zona clinicilor

În jurul orei prânzului, marţi, Gore a fost prins în apropierea spitalului TBC, adică în arealul în care se află cele mai importante clinici din oraş, inclusiv UPU I. „Gore a fost reţinut, iar pe numele său s-a întocmit un dosar pentru infracţiunea de tentativă de omor”, afirmau poliţiştii, înainte de arestarea interlopului.

Şeful UPU I a mai precizat că este posibilă instituirea pazei în secţia de primire a urgenţelor deoarece cadrele medicale au început să se simtă în primejdie după acest incident.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă