13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGoogle Glass și armele inteligente

Google Glass și armele inteligente

Toată lumea ar dori să lucreze pentru un startup de succes. Genul de companie tânără care face valuri și schimbă lumea. Dar dacă startup-ul ar realiza arme inteligente, care folosesc tehnologii moderne pentru a transforma pe oricine într-un țintaș de temut?

TrackPoint este un startup care construiește, potrivit Engadget, arme inteligente care pot trage „după colț”, cu ajutorul ShotView, o tehnologie care transformă trasul cu pușca într-un joc video. Practic, armele ar putea fi controlate prin aplicații de mobil, tabletă sau chiar și Google Glass.

Incidentele armate repetate șochează societatea americană și o fac să se întrebe dacă nu ar trebui schimbat regimul armelor, fiind cunoscut faptul că în Statele Unite aproape oricine își poate cumpăra legal o armă de foc. Sisteme precum cele realizate de TrackPoint, dacă ar încăpea pe mâna unor indivizi cu mințile tulburate, ar face ca numărul și amploarea știrilor de acest fel să crească.

Așa cum arată și un articol din New Yorker, constructorii de armament tind să definească ideea de arme inteligente într-un mod care le face mai distructive și mai periculoase pentru populația civilă, asta deși arme inteligente ar fi și cele care împiedică folosirea lor de persoane neautorizate.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă