19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGoogle caută traducători din ARABĂ şi PERSANĂ în limba germană

Google caută traducători din ARABĂ şi PERSANĂ în limba germană

Compania Google caută persoane care vorbesc limbile arabă sau persană şi care pot traduce în limba germană.

Solicitarea Google a apărut vineri, după ce s-a constatat o creştere de cinci ori a cererilor de traducere pe Internet, din limbile arabă sau persană în limba germană. Aceste cereri suplimentare au apărut în anul 2015, în contextul crizei refugiaţilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Multe persoane sosite în Europa în ultima vreme, provenind în special din Orientul Mijlociu, folosesc Google Translator – serviciul de traducere automată pe Internet.

Doar în Germania, în anul 2015, Google a înregistrat o creștere de cinci ori a traducerilor din arabă în germană, menționează un comunicat difuzat de filiala germană a Google.

“Din păcate, sistemele de traducere automate nu sunt totdeauna precise”', recunoaşte Google. Din acest motiv, compania americană caută persoane care să traducă din limbile arabă sau persană în limba germană.

Traducătorii cooptaţi de Google ar urma să-și dea avizul în legătură cu anumite traduceri automate sugerate și, eventual, să propună variante mai bune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă