25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Giuliano Amato: Un adevarat exod al tiganilor dinspre Bucuresti

Ministrul italian de interne, Giuliano Amato a lansat o alarma cu privire la invazia de rromi din Romania in Italia, noteaza ziarul La Stampa, consultat de Rompres.

 

Prezentand pachetul de masuri privind securitatea in cadrul Comisiei pentru afaceri constitutionale din Senatul italian, ministrul s-a pronuntat pentru facilitarea expulzarilor din ratiuni de ordine publica, chiar daca nu exista o sentinta de condamnare la adresa celui vizat.

 

“Cand este vorba de personaje precum cele arestate recent la Roma, care au comis jafuri si violuri, eu le-as expulza chiar daca nu ar urma sa fie condamnate”, a spus ministrul, care a recunoscut ca in decretul de lege de acum sase luni care a aplicat directiva UE cu privire la cetatenii comunitari din alte tari s-a facut o eroare tehnica, eroare care a redus intrucatva posibilitatea de interventie''.

 

“Este absolut indispensabil ca exodul din Romania spre Italia, dictat de conditii de viata imposibile, sa fie limitat”, a declarat la randul sau ministrul pentru solidaritate sociala, Paolo Ferrero.

Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă