19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialGică Popescu ar putea ieşi din închisoare pentru a participa la funerariile...

Gică Popescu ar putea ieşi din închisoare pentru a participa la funerariile tatălui său

Gică Popescu ar putea ieși din penitenciar pentru a participa la  înmormântarea tatălui său, care a decedat azi. El ar putea obține o permisie după ce va depune o cerere la Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa în Dosarul Transferurilor.

Reprezentanții Penitenciarului Rahova declară că Gică Popescu va putea înainta o cerere pentru permisie, la care să ataşeze certificatul de deces al tatălui său. Cererea ar urma să fie analizată de comisia de individualizare a pedepselor, care va stabili dacă Gică Popescu va putea părăsi temporar penitenciarul în care se află încarcerat, astfel încât să fie prezent la înmormântarea tatălui său, conform Mediafax.

Până în acest moment Gică Popescu nu a depus deocamdată o astfel de cerere.

Potrivit articolului 68 din Legea 254/2013, persoanele condamnate sunt informate de către administraţia penitenciarului cu privire la decesul unei rude apropiate, în cel mai scurt timp de la luarea la cunoştinţă despre evenimentul produs.

Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

"Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar", potrivit Legii 254.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct. Tatăl lui Gică Popescu avea 71 de ani şi locuia la Calafat.

"Încă de aseară tatăl lui Gică Popescu se simţea un pic mai rău. De pe la ora 23.00, am ţinut legătura cu soţia dânsului, doamna Lenuţa, care a stat alături de el şi, din păcate, la ora 01.30 a decedat. El va fi înmormântat joi, în cimitirul central din Calafat", a declarat primarul oraşului Calafat, Mircea Guţă.

Gică Popescu este închis la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în dosarul transferurilor de jucători.

Cele mai citite

Revolut Money Report: Ce vor românii de la banca lor digitală?

Digital banking-ul a devenit, în ultimii ani, mai mult decât o alternativă la banking-ul clasic pentru nevoile financiare obișnuite ale clienților - plăți, împrumuturi,...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă