19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGhiozdan guvernamental de 30 de lei

Ghiozdan guvernamental de 30 de lei

» Elevii din familii cu venituri modeste vor primi
la inceputul noului an scolar pachete cu rechizite scolare gratuite in valoare de cel
mult 30 de lei
Peste 13.300 de elevi care provin din familii cu posibilitati materiale reduse vor primi pachete cu rechizite scolare distribuite de Inspectoratul scolar Judetean Sibiu in cadrul unui program social finantat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Potrivit inspectorului scolar general adjunct, Roberto Dietrich, pentru elevii din judetul Sibiu, Inspectoratul are la dispozitie suma de 284.720 de lei, din care vor putea fi distribuite pachete cu rechizite in valoare de 25 de lei pentru elevii pana in clasa a IV-a si de 30 de lei pentru elevii pana in clasa a VIII-a. Pachetele urmeaza sa intre in posesia beneficiarilor pana la data de 1 octombrie 2007, dupa ce o serie de pasi birocratici vor fi depasiti de administratiile scolare si de ISJ Sibiu.
"In urma statisticilor realizate in ultimii ani, Inspectoratul scolar estimeaza ca in judetul Sibiu exista un numar de circa 13.320 de potentiali beneficiari ai acestui program. La stabilirea drepturilor acestora se vor lua in considerare toate veniturile in familie, realizate pe membru de familie. Intre beneficiari se vor incadra elevii care provin din familii al caror venit mediu lunar evaluat la nivelul lunii iulie ajunge la maxim 50% din salariul minim brut pe tara", a declarat Roberto Dietrich, inspectorul scolar general adjunct al judetului Sibiu.
Pana in data de 25 aprilie directorii unitatilor scolare din intreg judetul trebuie sa stabileasca si sa transmita la ISJ numarul beneficiarilor din scolile pe care le manageriaza.
Pana in 20 septembrie, parintii copiilor vor depune cererile pentru pachete cu rechizite gratuite, insotite de documentele financiare doveditoare, respectiv adeverintele de salariu eliberate de angajatori sau, dupa caz, de serviciile sociale in asistenta carora se afla parintii (adeverinte de somaj sau de ajutor social eliberate de primariile din comuna de domiciliu), urmand ca acestea sa ajunga in posesia elevilor pana cel tarziu la data de 1 octombrie.

INVENTAR
Ce contine ghiozdanul
Pachetele cu rechizite destinate elevilor din familii cu venituri modeste vor contine strictul necesar unui elev preocupat de scoala, in functie de necesitatile specifice profilurilor la care invata si anul de studiu. In pachet se vor gasi caiete de diverse tipuri, pixuri, creioane, radiere, acuarele, rigle, ascutitori si penare. Copiii care invata la profiluri de aptitudini, precum cele artistice, vor gasi in pachete si blocuri de desen, coli de hartie speciala, culori si creioane colorate.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă