12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Gheorghe Nichita, audiat timp de zece ore la DNA

UPDATE: Gheorghe Nichita, audiat timp de zece ore la DNA

UPDATE: Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a plecat, luni, în jurul orei 19.30, de la sediul DNA unde a stat aproximativ zece ore, pentru a asista la verificarea informatică a sistemelor ridicate de anchetatori, în urma percheziţiilor domiciliare, informează Mediafax.

“Astăzi nu s-a făcut decât să se copieze conţinutul mediilor optice din sistemele electronice ridicate la percheziţii”, a spus primarul, la ieşirea din sediul DNA.

Gheorghe Nichita a adăugat că marţi va reveni la DNA, pentru a analiza conţinutul informaţiilor din sistemele electronice.

———

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, este audiat, luni dimineață, la sediul DNA. 

Eilul a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9:00 și a refuzat să facă declarații presei.

Procurorii DNA au dispus începerea acțiunii penale în cazul primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Citește și: Primarul Gheorghe Nichita, în arest la domiciliu

Gheorge Nichita este în arest la domiciliu, din 8 mai, pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat pentru fapte de corupție, abuz în serviciu şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic după ce a încercat să îşi spioneze iubita cu ajutorul unor sisteme de pe telefon, instalate pe maşină sau cu detectivi şi poliţişti pe urmele ei. 

 

 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă