38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialGheorghe Nichita, arestat preventiv

Gheorghe Nichita, arestat preventiv

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost arestat preventiv, vineri seară, în dosarul în care este suspectat că a primit mită de la președintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, care va fi cercetat în arest la domiciliu, au hotărât judecătorii de la Tribunalul București.

Gheorghe Nichita, a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după ce a fost audiat timp de câteva ore.

Citește și: Primarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Primarul Nichita ar fi pretins 1,5 milioane de euro de la Urdăreanu. În schimbul acestei sume, Primăria Iaşi ar fi urmat să încheie un contract cu firma UTI, contract referitor la semaforizarea unor intersecţii din municipiu.

Comisionul cerut de primarul Nichita, 1,5 milioane de euro, reprezenta 10 la sută din valoarea contractului, pe care UTI urma să o încaseze de la Primărie în schimbul lucrărilor efectuate.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au audiat şi apoi l-au reţinut, joi, şi pe Tiberiu Urdăreanu, patronul de la UTI.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29.10.2015, a inculpaților Nichita Gheorghe, primar al municipiului Iași, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, şi Urdăreanu Tiberiu, președinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2015, față de inculpatul Tănăsescu Mihail, vicepreședinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Cele mai citite

Ordonanța antidrog modificată, publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a aprobat pe 11 iulie proiectul de modificare a ordonanței referitoare la siguranța rutieră, introducând o schimbare semnificativă. Marți, 16 iulie, ordonanța modificată...
Ultima oră
Pe aceeași temă