13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Gheorghe Nichita, în arest la domiciliu

Primarul Gheorghe Nichita, în arest la domiciliu

Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă, informează Mediafax.

Instanţa a mai decis şi ca şeful Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi Ștefan Avîrvarei, șef servicu în cadrul aceleiaşi instituţii, să fie cercetaţi sub control judiciar.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Nichita consideră că n-a făcut nimic rău iubind o femeie dincolo de limitele normalului

Procurorii DNA au dispus începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

CITEȘTE ȘI: Nichita s-a autosuspendat din toate funcțiile din PSD

În fața judecătorilor de la Tribunal, Gheorghe Nichita a susținut că iubita lui, Adina Samson, suferă de o boală autoimună, iar el a făcut tot ce este posibil pentru a-i reda acesteia starea de sănătate, inclusiv la unități medicale din Germania. Primarul a arătat că, în anul 2014, în timp ce se afla într-o tabără în județul Hunedoara, a primit un telefon de la sora Adinei Samson, care i-a spus că aceasta din urmă se află într-o stare extrem de gravă, motiv pentru care a trimis-o imediat pe șefa lui de cabinet pentru a o convinge să meargă la spital.

Mai mult, Gheorghe Nichita a declarat că Adina Samson a avut mai multe căderi psihice, fiind aproape de o tentativă de suicid. Primarul le-a mai spus judecătorilor că a petrecut timp îndelungat cu Adina Samson și că “îi este extrem de greu să accepte ideea despărțirii, fiind extrem de gelos, conștientizând însă că este o diferență de vârstă de 25 de ani”.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Cele mai citite

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă