13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, inculpat în dosarul "Poli Timișoara"

UPDATE. Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, inculpat în dosarul “Poli Timișoara”

UPDATE 

 Haic Gheorghe CHIVORCHIAN, director executiv al unui club de fotbal, la data faptelor, în prezent secretar general al Federației Române de Fotbal, a fost inculpat de DNA Timișoara pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Prejudiciul este de circa un milion de euro.


Potrivit procurorilor, în cursul anului 2008, angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A.
Concret, aceștia au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA.
În baza acestor documente, cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost acordate societății comerciale mai sus menționate, care la acel moment înregistra restanțe la plata obligațiilor către bugetul de stat și către finanțatorul Consiliul Județean Timiș, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Timiș.
Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, după aprobarea finanțării, în scopul întocmirii și efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajații Consiliul Județean Timiș a sumelor de bani virate către firma respectivă, inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, a prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv.
În realitate acești bani au fost utilizați de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor și penalităților anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere și întreținere a stadionului „Dan Păltinișanu” aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș și închiriat echipei de fotbal, precum și pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanțelor Publice.—–

Secretarul general al Federației Române de Fotbal este audiat în calitate de martor, potrivit pressalert.ro, în dosarul în care procurorii DNA investighează finanțarea ilegală a echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timișoara, de către Consiliul Județean Timiș.

Chivorchian a fost președintele clubului Politehnica Timișoara în perioada 2007-2011.

În dosarul menționat, DNA Timişoara i-a pus sub acuzare şi le-a pus sechestru pe avere fostului preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi fostului secretar al instituţiei, Petrişor Nădăştean. Conform raportului Curţii de Conturi, prejudiciul adus statului de către cei de la Consiliul Județean Timiș a fost de 9.950.000 lei. Auditorii curţii au stabilit, printre altele, faptul că echipa de fotbal a decontat aceleaşi facturi atât la instituția condusă de Ostaficiuc, cât şi la Primăria Timişoara.

Cele mai citite

Înregistrare uluitoare care aruncă în aer gașca generalilor

O înregistrare cutremurătoare, publicată în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, dezvăluie o discuție tensionată între doi protagoniști cheie, Tocaci...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...
Ultima oră
Pe aceeași temă