12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGhencea, cu gust amar

Ghencea, cu gust amar

Un spectacol insotit pe parcursul desfasurarii lui de injuriile si reprosurile spectatorilor este in buna parte ratat. Romania a invins la revenirea pe stadionul din Ghencea Belarusul, dar succesul tricolorilor nu a fost savurat asa cum s-ar fi cuvenit de cei care l-au semnat. Exista o prapastie ce s-a creat intre spectatori si echipa nationala datorata insucceselor din ultima vreme ale tricolorilor si ea nu poate fi umpluta. Nimic nu mai multumeste publicul si poate numai victoria din confruntarea cu Bulgaria ar fi putut sa linisteasca putin spiritele. Nu a fost sa fie asa si efectele se fac resimtite in continuare. Desigur, nu s-a inventat inca publicul care sa stea cuminte in tribune si sa aplaude numai reusitele favoritilor. Greselile jucatorilor si ale echipei au fost si vor fi sanctionate prompt prin fluieraturi si huiduieli. Dar de aici si pana la jignirea jucatorilor este cale lunga si la aceste atitudini ne vom opri.
Adrian Mutu a fost si ramane, din pacate, in centrul atentiei. Cand inscrie devine pentru cateva minute idolul tribunelor, pentru ca atunci cand greseste aceiasi oameni care l-au aplaudat sa-si aduca aminte de toate nenorocirile si sa-l puna fara mila la zid. Ovationat pentru golul cu care a deschis scorul, Mutu nu a fost iertat pentru ratarea din minutul 20. A fost momentul in care o parte din spectatorii aflati in tribunele arenei din Ghencea l-au luat in colimator si nu l-au iertat pana la acea nefericita accidentare, cand, cu fata plina de sange, a fost obligat sa paraseasca terenul. Mutu nu a fost insa singurul jucator al echipei nationale care a fost obligat sa suporte acest regim. Despre jignirile venite din partea unor spectatori aflati in tribune mai vorbesc Tamas, Coman, Florentin Petre si capitanul nationalei, Cristi Chivu.
Mutu nu este un jucator “dus la biserica”. A gresit si acum lupta sa spele pacatele, reusind in mare masura sa depaseasca momentele grele care l-au marcat. La echipa nationala, insa, Mutu a avut de-a lungul selectiilor sale o evolutie care-l aduce in pozitia de lider al tricolorilor. A inscris 21 de goluri, cu doua mai multe decat au impreuna toti ceilalti opt marcatori ai nationalei din lotul actual, iar in aceasta campanie de calificare a semnat sambata golul cu numarul trei. Mutu vrea mai mult, lupta si munceste cum nu a mai facut-o pana acum si de aici vin poate de multe ori si greselile din evolutia sa. Desigur, nu-i da dreptul sa nu accepte criticile, sa reactioneze negativ si sa discute cu tribunele, cu acea parte a spectatorilor care de multe ori vor sa-l incite. Cu un caracter mai labil si mereu atent la ceea ce i se reproseaza, Mutu nu rezista provocarilor atunci cand jignirile ii ating familia, sotia si ii aduc aminte de cea mai nefasta perioada a carierei.
Echipa nationala a sperat ca la revenirea pe stadionul Steaua va conta pe sprijinul suporterilor. In buna parte s-a bucurat de el, dar hartuirea la care au fost supusi de o parte a publicului a facut din victoria cu Belarusul una amara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă