13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGermania, pregătită să livreze obuziere Lituaniei. Balticii, îngrijorați de acțiunile Rusiei

Germania, pregătită să livreze obuziere Lituaniei. Balticii, îngrijorați de acțiunile Rusiei

Germania ar putea să vândă echipament de război, precum obuzierele, Lituaniei, pe fondul crizei din Ucraina. Nemții sunt pregătiți să facă primele livrări, însă mai întâi este așteptată o cerere oficială de la Vilnius.

Vice-ministrul Apărării Katrin Suder a declarat într-o întâlnire a comitetului pentru apărare că ar fi posibil ca Berlinul să vândă obuziere Lituaniei, in condițiile în care forțele armate germane dispun de suficiente astfel de piese de artilerie, potrivit Der Spiegel, citată de Hotnews.ro.

Suder a subliniat că Germania vrea să își ajute partenerul NATO să își modernizeze forțele armate și că ar examina favorabil o eventuală solicitare pentru obuziere.

Cu toate că Lituania nu a trimis încă o slocitare oficială, ea și-a manifestat interesul pentru o astfel de achiziție. Ministerul german al Apărării a precizat Germania este pregătită să ajute.

Lituania, precum Estonia și Letonia, este îngrijorată de anexarea Crimeei de către Rusia și de sprijinul acordat de Moscova rebelilor din estul Ucrainei, interpretându-le ca o posibilă acțiune premergătoare reafirmării autorității rusești asupra fostelor teritorii sovietice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă