12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGermania, cu ochii pe Justitia romana

Germania, cu ochii pe Justitia romana

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Roland Lohkamp, se alatura ambasadorilor SUA, Marii Britanii si Olandei in avertismentul dat clasei politice romanesti de a nu denatura reforma Justitiei prin amendamentele la legile penale.
Intr-un discurs sustinut la Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Lohkamp a declarat ca "in cazul in care reforma in Justitie ar ingreuna mai degraba urmarirea penala, cu efecte nedorite tocmai in cazul marilor infractiuni financiare, acest lucru n-ar constitui deloc o masura de creare a increderii. Increderea insa este necesara pentru atragerea mai multor investitii straine si pentru confirmarea creditului politic acordat Romaniei de Uniunea Europeana in contextul aderarii". Ambasadorul Germaniei a atras atentia ca indeplinirea obiectivelor UE in reforma Justitiei din Romania "nu este o performanta ocazionala, ci un proces care a inceput cu mult timp inaintea aderarii si care nu s-a incheiat o data cu ea". Lohkamp a spus ca ar fi necesara o "injectie de adrenalina" in politica romaneasca, insa nu in "lupta putin folositoare intre institutii, ci mai degraba pentru implementarea hotarata a reformelor politice".
Germania, cel mai mare partener comercial si importator in Romania, considera – prin vocea ambasadorului sau la Bucuresti – ca "politica romaneasca trebuie insotita si de observatori critici", angajament pe care statul federal il mentine si pentru viitor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă