8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGeorgia nu mai vrea să fie denumită cu numele ei rusesc, Gruzia

Georgia nu mai vrea să fie denumită cu numele ei rusesc, Gruzia

Georgia a cerut ţărilor care încă mai utilizează numele său rusesc, Gruzia, să renunţe la aceast apelativ, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe din acestă fostă republică sovietică, aflată în conflict cu Rusia, relatează Mediafax.

“Am cerut ţărilor care numesc Georgia «Gruzia» să schimbe numele ţării noastre în limba lor şi să o numească Georgia”, a declarat o purtătoatre de cuvânt a ministerului, Ia Maharaşvili.

Potrivit diplomaţiei georgiene, Coreea de Sud tocmai a operat această schimbare, dar mai multe ţări, ca Japonia, Polonia şi ţările baltice utilizează, în continuare, numele Gruzia.

O curiozitate este că georgienii îşi numesc ţara Sakartvelo, după numele fondatorului legendar Kartlos.

Georgia şi Rusia nu mai întreţin relaţii diplomatice de la războiul din august 2008, care s-a soldat cu o înfrângere zdrobitoare pentru Tbilisi.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă