25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGeorge Mioc se alătură echipei de publiciști-comentatori ”România liberă”

George Mioc se alătură echipei de publiciști-comentatori ”România liberă”

Cititorii ”România liberă” se vor întâlni de săptămâna aceasta cu un nou publicist-comentator care se alătură echipei de editorialiști pe care o construim: George Mioc. Acesta va publica săptămânal câte un comentariu pe teme actuale, în special din politică și economie.

George Mioc s-a născut în 1951 în Banat, în localiteatea Cărpiniș din județul Timiș. În 1975 a emigrat în SUA, după ce a trecut ilegal granița cu Iugoslavia. Este antreprenor și conduce propria companie în SUA.

În România a urmat cursurile acualului liceu industrial ”Electromotor” din Timișoara și în America și-a continuat studiile universitare în domeniul ingineriei mecanice.  Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

A reușit să scape din lagărul ceaușist după două tentative eșuate de trecere a frontierei pentru care a fost condamat. În 1969 a încercat să fugă pe la Cruceni, județul Timiș, dar a fost prins și condamnat la 6 luni de închisoare. În 1972 a reușit să treacă cu bine în Iugoslavia, dar a fost prins la granița Serbiei cu Austria și trimis înapoi în România unde a fost din nou condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare.

George Mioc  este stabilit în California, SUA, unde deține o companie specializată in producția de piese de aluminiu prin extrudarea aluminiului. Este CEO al companiei PSI Industries.

 De-a lungul anilor, până când și-a deschis propria firmă în America, a ocupat diverse poziții în zona ingineriei mecanice.  

În utlimii ani, George Mioc a mai scris pentru platforma de comentarii Contributors. De săptămâna aceasta a ales să se alăture echipei de publiciști-comentatori și și jurnaliști care semnează în ziarul ”România liberă” și pe romanialibera.ro.

Veți putea să vă întâlniți cu George Mioc pe romanialibera.ro în fiecare săptămâna.

 

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă