18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGeoana si Nastase: doi dinozauri pitici

Geoana si Nastase: doi dinozauri pitici

Un pitic atat de mic facea politica intr-un ibric. Se potriveste Romaniei. Oricine are o idee buna pe care incearca sa o impuna este fie tras in jos, prin retezarea intempestiva a staturii, fie impiedicat sa-si implineasca visul de gramada uriasa a piticilor. Ei se cred mari, dar faptele lor "marete" nu se vad decat cu lupa. Au inversat evolutia fireasca. Tin politica acolo, jos, la nivelul lor micro.
Jupanii locali de la toate partidele si-au trimis in Parlament personaje care nu le ies din vorba. Ba unii se intreaba destul de des: oare ce caut eu aici? Simt si ei ca nu-s de politica in stil mare, dar nu ies din vorba celor care i-au promovat. Piticii din Parlament s-au vazut cel mai bine la dezbaterea bugetului. Mai sus de pietruirea unui drum, renovarea stadionului comunal ori bidineaua data peste zidurile bisericilor n-au fost in stare sa vada. Atat au avut mandat, atat au putut, atat au licitat. Piticii de la Guvern se bat pe functii de conducere.

 

Mircea Geoana se vaita ca din vina PDL i-a luat puterii trei luni ca sa se aseze pe scaune, dar uita cat timp au pierdut pesedistii pana sa-si gaseasca al treilea ministru de Interne instalat intr-un interval de doua luni. Calitatea nou-promovatilor din randul clientelei politicienilor pitici lasa si ea mult de dorit. Au ridicat alte personaje asemanatoare.
Se vorbeste acum despre contractarea unui imprumut extern. Stau pesedistii cu ochii pe banii ce vor veni gandindu-se deja cum sa-i spulbere iar pe pomeni nesimtite. Isi imagineaza ca daca le-a mers cu PNL, santajul lor pentru interes meschin electoral va tine si acum. Ce daca vine criza peste romani si ar trebui ca pesedistii, daca tot sunt la guvernare, sa faca planuri viabile pentru viitor, obsesia lor este sa-l dea jos pe Basescu, iar dupa aceea poate sa vina potopul, ca la Cotroceni zidurile-s groase si Domnul Castor ar fi bine aparat.

 

La cum decurge competitia dintre Adrian Nastase si Mircea Geoana, s-ar spune ca mult doritului candidat "cu dinti" i-ar folosi o dantura fara carii numai ca sa poata culege cu ajutorul ei toti "ghioceii de pe pajistea Palatului Cotroceni". Nu trebuie ignorat nici faptul ca personajul Hrebenciuc se regaseste in ambele formule considerate salvatoare de catre pesedisti. Iliescu-Nastase-Hrebenciuc a pierdut teren prin avizarea urmaririi penale a fostului premier pesedist. Formula Geoana-Hrebenciuc-Vanghelie incearca sa profite de noua conjunctura, dar nu este in stare.
Iliescu il vede "Obama al Romaniei" pe Nastase. Neintelegand nici acum care este realitatea, Iliescu il lauda pe Nastase, caruia ii atribuie un profil intern si international fara cusur. Geoana crede ca el este Obama, dar se lasa influentat de intrigile celeilalte formule, mai ales in relatia PSD-PDL. Se si vede iesind "cu demnitate" din guvernarea in care a bagat PSD-ul.

 

Este gata sa plece numai ca sa candideze el la prezidentiale si sa poata critica dupa partitura scrisa de Vanghelie. si Hrebenciuc. Intre timp, Iliescu indeamna poporul sa se lecuiasca "de sifilisul liderului charismatic din popor". Batalia pentru viitorul tarii este redusa la nivel de boala venerica. Pentru "tratament" se cauta aliati care sa sustina o candidatura-surpriza. Surpriza lui Iliescu este deja anuntata: "victima DNA". Pentru asta, acuzatiile grave enumerate de procurori sunt minimalizate. Cazul "Zambaccian" a fost redus la niste biete termopane. si insinuata intrebarea: pentru cateva geamuri, atata tevatura?
Descoperirile paleontologilor au relevat faptul ca dinozaurii care au trait in urma cu multe zeci de milioane de ani pe teritoriul Romaniei erau pitici. O fi ceva in aer? Sau in apa? Pentru ca istoria se repeta… Acum, partidul creat de gigantul dinozaur sovietic in 1921 si revopsit in decembrie 1989 ne propune doua alternative la Basescu: dinozaurii pitici Nastase si Geoana. Alegeti, fratilor, este superoferta!

Cele mai citite

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă