21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialGenica Boerica ramane in arest

Genica Boerica ramane in arest

Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a respins, luni, recursul omului de afaceri craiovean Genica Boerica si al celor doi complici ai acestuia, Radu Dragan si Dorian Aurel Prie, la decizia Tribunalului Bucuresti (TB) de a le prelungi mandatele de arestare preventiva cu 30 de zile.

Genica Boierica a declarat, luni, in fata judecatorilor, ca doreste inlocuirea arestarea preventiva cu obligatia de a nu parasi tara, deoarece nu prezinta un pericol social si, de asemenea, nu poate influenta ancheta, intrucat le-a spus procurorilor tot ce stia despre acest caz. Totodata, el a invocat si faptul ca sufera de diabet, fiindu-i necesare zilnic injectii cu insulina.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au prelungit, pe 15 august, cu 30 de zile, mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Genica Boerica si al celor doi complici ai lui, intr-un dosar in care el este acuzat de rambursari ilegale de TVA in valoare de 1,1 milioane lei.

Cei trei sunt cercetati pentru obtinerea de catre SC Dragstro SRL Craiova, in perioada august – septembrie 2004, a unei rambursari ilegale de TVA de peste 11 miliarde de lei vechi de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, rambursare acordata pentru o tranzactie fictiva cu o plantatie de vita-de-vie din judetul Mehedinti.

Dosarul a fost transferat la Tribunalul Bucuresti de la Craiova, la cererea Parchetului General, care a preluat cercetarile.

Potrivit anchetatorilor, dupa virarea banilor de catre DGFP Dolj in contul Dragstro SRL, circa 2,7 miliarde de lei vechi au fost folositi pentru lucrari de renovare si imbunatatire la vila lui Boerica din Poiana Brasov, suma de sase miliarde de lei vechi a fost transferata in contul SC Kiki Impex Com SRL din Bucuresti, administrata de Radu Constantin Dragan, care era folosita in mod frecvent pentru spalarea banilor utilizati din tranzactii ilicite, iar suma de un miliard de lei vechi i-a revenit lui Prie Aurel Dorian.

Reamintim ca, pe 18 iunie, Curtea de Apel Craiova a hotarat punerea in libertate a celor trei pe motive de vicii de procedura, dupa ce Tribunalul Dolj emisese mandate de arestare preventiva pe numele lor. Pe 14 iunie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Dragan si Prie si pe 30 de zile, in lipsa, pentru Boerica. La doua zile dupa ce s-a predat la politie, Boerica a fost prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj, care au confirmat mandatul emis pe numele sau, insa numai pentru zece zile. Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, aparatorii celor trei au formulat recurs, care a fost judecat pe 18 iunie la Curtea de Apel Craiova, ce a decis eliberarea celor trei din cauza unor vicii de procedura. DIICOT Craiova a facut din nou propunere de arestare preventiva pentru cei trei, insa Tribunalul Dolj a respins-o pe 26 iunie. Ulterior, Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a facut recurs, care a fost admis de Curtea de Apel.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă