13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialGeneralul Martin Dempsey apreciază că o intervenţie în Siria ar fi "foarte...

Generalul Martin Dempsey apreciază că o intervenţie în Siria ar fi “foarte dificilă”

Deţinătorul celei mai înalte poziţii din armata americană, generalul Martin Dempsey a apreciat într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune CNN că o intervenţie în Siria ar fi “foarte dificilă” şi că ar fi “prematur” să înarmeze mişcarea de opoziţie, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

“O intervenţie în Siria ar fi foarte dificilă. Cred că drumul urmat momentan, care constă în încercarea de a ajunge la un consens internaţional, este drumul cel bun, mai degeabă decât a lua decizia de a interveni unilateral”, a declarat generalul Dempsey.

De asemenea, a apreciat că ar fi “prematur să luăm decizia de a înarma opoziţia din Siria pentru că nu consider că putem identifica în mod clar care este mişcarea de opoziţie în Siria la momentul actual”, a declarat acesta.

“Există informaţii conform cărora Al-Qaida este implicată şi că ar căuta să susţină opoziţia. Vreau să spun că există mai multe părţi interesate şi fiecare încearcă să îşi joace rolul pentru a-şi asigura poziţia.”, a adăugat generalul.

Postul de televiziune NBC a transmis sâmbătă că un “număr ridicar” de avioane fără pilot şi servicii de informaţii americane operează în spaţiul aerian de deasupra Siriei pentru a supraveghea atacurile militarilor împotriva opoziţiei şi a civililor.

Forţele siriene au fost mobilizate duminică în Damasc pentru a contracara orice proteste ce ar apărea după apelul la nesupunere civilă lansar către locuitorii din Damasc, scena celor mai importante manifestaţii vineri şi sâmbătă petrecute în capitală de la începutul protestelor acum 11 luni.

La Homs (centru), botezat de militanţi “capitala revoluţiei”, bombardamentele intense au fost reluate împotriva cartierului Baba Amr iar întăriri au fost trimise în oraş, unii protestatari temându-se de iminenţa unei ofensive masive pentru a supune cartierul rebel.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă