12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial"Gena divorţului" există şi se moşteneşte. Află cum se manifestă!

“Gena divorţului” există şi se moşteneşte. Află cum se manifestă!

Cercetătorii care au ajuns la concluzia că există o “genă a divorţului” spun că femeile care au moştenit această genă au şanse mai mici de se căsători şi au şanse cu 50% mai mari de a avea o relaţie instabilă, potrivit Realitatea.net.

Chiar dacă se căsătoresc, sunt supuse unui risc cu 50% mai mare de a avea o relaţie instabilă şi plină de certuri în comparaţie cu femeile ce nu prezintă acea genă. De asemenea, partenerii acestor femei sunt mai nefericiţi, arată un studiu citat de Descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă cred că această genă afectează modul în care femeile procesează oxitocina, un hormon cu un rol important în relaţiile interumane. În cazul în care femeile nu pot procesa oxitocina, există riscul să nu poată stabili legături normale cu alte persoane. Unii cercetători cred că ar putea exista o legătură între problemele de procesare a oxitocinei şi autism. Hasse Walum este de părere că oxitocina joacă un rol important în stabilirea legăturilor între oameni.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă