18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGazdele, in postura de favorite

Gazdele, in postura de favorite

O etapa fara derby-uri, cu echipele-gazda in postura de favorite, cu Steaua, Rapid si Dinamo care disputa meciurile acasa, inaintea saptamanii de foc care le asteapta in cupele europene.
Meciul etapei cu numarul 13 se joaca in Giulesti, acolo unde Rapid intalneste pe CFR Cluj, echipe ce ocupa locurile patru si cinci in clasament, despartite de trei puncte. Ambele formatii s-au calificat in optimile Cupei si continua lupta in Liga, unde vizeaza un loc pe podium. Dupa victoria din Cupa, la Rapid se vorbeste de un reviriment: Zicu a realizat prima dubla, ceilalti doi marcatori fiind Buga si Griffiths, jucatori criticati pentru randamentul scazut de pana acum, calmand atmosfera. George Copos a marit contractele unor jucatori – noua fotbalisti vor castiga peste 100.000 de euro anual – si lucrurile par a fi intrat in normal. Razvan Lucescu, care a anuntat ca nu va parasi Rapidul, crede intr-o victorie, conditie obligatorie pentru a-l mentine in lupta pentru un loc pe podium. Lucescu se gandeste si la partida din Cupa UEFA cu Hapoel Tel Aviv de saptamana viitoare, confruntarea cu CFR-ul fiind considerata ultima repetitie generala. Oricat ar dori conducerea clujenilor sa mascheze starea de deruta si nervozitate datorata plecarii lui Dorinel Munteanu, ea se face simtita, mai ales la nivelul jucatorilor, debusolati de absenta fostului lor antrenor. Considerati o echipa care isi vinde scump pielea, mai ales in deplasare, clujenii declara ca nu vor pleca fara punct de la Bucuresti.
Steaua pare sa aiba o misiune usoara in fata echipei antrenate de Dan Petrescu. Si echipa lui Olaroiu vine dupa o partida castigata lejer in Cupa si un esec in fata celor din Urziceni este de neconceput. Este foarte posibil ca Oli sa alinieze echipa cu care intentioneaza sa inceapa meciul de la Madrid cu Realul fara sa mai menajeze pe nimeni.
Cu statutul de mare vedeta, Dinamo, care nu a pierdut niciun punct in 12 etape, porneste in postura de favorit indiscutabil la meciul cu Poli Iasi. Antrenorul Popa anunta la mijlocul saptamanii nu mai putin de noua indisponibilitati in echipa sa, dar Mircea Rednic nu-l crede. Sigura este absenta portarului Branet, suspendat, eroul meciului cu Rapid din ultima etapa. Moldovenii, care de la inceputul campionatului nu au pierdut decat doua meciuri, se anunta un partener dificil, care ar vrea sa fie primul care smulge “cainilor” un punct.

Debutul lui Vladoiu in Liga I
Daca Jean Vladoiu debuteaza in Liga cu Nationalul la Arad impotriva echipei lui Lacatus, la Pitesti Dorinel Munteanu incerca sa sparga gheata si blestemul celor trei puncte adunate de la inceputul campionatului de care argesenii nu reusesc sa se desprinda. FC Arges nu are o sarcina usoara, are de invins revelatia primei parti a turului, Otelul, echipa care a invins Steaua in ultima etapa. Antrenorului Grigoras ii place locul trei, are o echipa bine legata care stie sa foloseasca bine arma contraatacului.
O etapa cu echipele-gazda in postura de favorite si o ultima repetitie pentru Steaua, Rapid si Dinamo inaintea meciurilor din Liga Campionilor si Cupa UEFA.

Programul si oficialii etapei
Azi
UTA Arad – FC National – ora 15.00, Telesport
Arbitri: Sorin Corpodean – Florin Buzarnescu, Monica Rigo – Valentin Igna; Observatori: Mircea Dancu, Ioan Muresan
FC Vaslui – Ceahlaul Piatra Neamt – ora 15.00, TVR 2
Arbitri: Ovidiu Hategan – Florin Ungureanu, Bogdan Velicu – Andrei Ionita; Observatori: Doru Neagu, Constantin Stefan
Gloria Bistrita – Farul Constanta – ora 15.00
Arbitri: Cristian Balaj – Zoltan Szekely, Ispas Cojocaru – Teodora Albon; Observatori: Cornel Cacoveanu, Nicolae Grigorescu
Dinamo – Poli Iasi – ora 19.00, National TV
Arbitri: Victor Berbecaru – Marcel Savaniu, Dan Rosu – Viorel Sandu; Observatori: Florin Gatejan, Gheorghe Moise
Steaua – Unirea Urziceni – ora 20.45, Antena 1
Arbitri: Stefan Erdei – Aurel Onita, Bela Szoke – Victor Stanisteanu; Observatori: Alexandru Boc, Marcel Lica
Maine
FC Arges – Otelul Galati – ora 14.30, Telesport
Arbitri: Alexandru Deaconu – Florin Stanescu, Irina Mart – Marius Avram; Observatori: Ion Ciocan, Ion Muresan
Poli Timisoara – Jiul Petrosani- ora 17.00, National TV
Arbitri: Ionica Serea – Octavian Sovre, Miklos Nagy – Ciprian Dansa; Observatori: Alexandru Popescu, Corneliu Sorescu
Rapid – CFR Cluj – ora 20.30, TVR 1
Arbitri: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Eduard Dumitrescu – Vasile Bratu; Observatori: Dumitru Mihalache, Aron Huzu

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă