12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Cele mai SCÂRBOASE delicatese din lume

GALERIE FOTO. Cele mai SCÂRBOASE delicatese din lume

De-a lungul timpului, bucătarii din lume s-au întrecut în pregătirea unor mâncăruri cât mai extravagante, unele dintre ele deloc apetisante sau chiar toxice. Între acestea, se numără cea mai scumpă cafea din lume, făcută din excremente, brânza putrezită cu larve, supa cu liliac de fructe, dar şi „caviarul mexican”, făcut din ouă de furnici negre gigantice, potrivit distractify.com. 

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată cele mai scârboase delicatese din lume.1.

1. Supa cu liliac de fructe

Pe lângă legumele cu care este făcută, supa conţine şi un liliac de fructe mort, care este atât de toxic încât poate provoca bolile Parkinson sau Alzheimer.

Citeşte şi: FOTO. Ochi de focă și embrioni de păsări. Care sunt cele mai ciudate mic dejunuri din lume

2. Cafeaua cu excremente

Cea mai scumpă cafea din lume, vândută mai ales în Japonia şi SUA, este făcută din boabele digerate şi defecate de un mamifer, numit „civetă de palmier”. Astfel, 200 g de Kopi Luwak costă până la 100 de dolari, echivalentul a aproximativ 400 de lei.

3. Brânza cu larve

Numită Casu Marzu, brânza este interzisă în Uniunea Europeană. Dacă sunt agitate, larvele pot sări până la 15 cm, de unde recomandarea de a purta ochelari de protecție pentru consumatori.

4. Burgerul Douche

Umplut cu caviar, homar, trufe, brânză topită în abur de şampanie şi sos barbeque făcut din fecale de civeta de palmier, burgerul costă 666 de dolari, echivalentul a aproximativ 2.700 de lei.

5. Bere din excremente de elefant

Kono Kuro este făcută din boabe de cafea care au fost mâncate, pe jumătate digerate şi apoi defecate de elefanţi. Un litru din această băutură s-a vândut în anul apariţiei, 2013, la preţul de 1.100 de dolari americani, echivalentul a peste 4.400 de lei.

6. Supa „cuib de pasăre”

O delicatesă în China, supa este făcută din saliva solidificată a unui mascul Swiftlet şi se vinde la un preţ mai mare de 8.000 de lei.

7. Escamole

Numită şi „caviarul mexican”, delicatesa este făcută din ouă de furnici negre gigantice. Unii degustători au spus că are gust de porumb fiert.

8. Îngheţata „Black Diamond/ Diamantul negru”

Cea mai scumpă îngheţată din lume, de 817 de dolari americani, echivalentul a aproximativ 3.300 de lei, servită în Dubai într-un bol Versace, delicatesa conţine şofran, trufe şi aur de 23 de karate.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă