19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGăinuşă: Şerban şi-a recunoscut soţia şi pe mine

Găinuşă: Şerban şi-a recunoscut soţia şi pe mine

UPDATE. Şerban Huidu a ieşit din comă, potrivit colegului său Găinuşă. Acesta spune că Huidu şi-a recunoscut soţia şi pe el.

“Şerban a fost detubat, şi-a recunoscut soţia, i-a pupat mâna (…) Se va face bine, sunt sigur”, a mai spus Mihai Găinuşă.

Colegul său de la emisiunea “Cronica Cârcotaşilor”, Mihai Găinuşă, se află la Innsbruck alături de Şerban. Găinuşă a declarat că recuperarea lui Şerban Huidu va dura câteva săptămâni.

Realizatorul TV Şerban Huidu este în stare stabilă, însă trebuie ţinut sub observaţie, au declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, medicii din Austria, potrivit Mediafax.

Conform medicului Erich Schumtzhard, joi dimineaţă, la 11.30, Huidu a fost supus unei tomografii computerizate, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene.

Schumtzhard a mai spus că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă şi că medicii vor începe treptat să îl trezească din comă. Conform medicilor, el va fi detubat, iar vineri ar putea fi treaz.

Medicii nu au observat alte complicaţii, spunând că starea lui este în continuare stabilă. Ei au precizat că Huidu trebuie ţinut în continuare sub observaţie.

Pe de altă parte, mediicii au precizat că, după ultimele analize nu au fost nevoiţi să scadă presiunea craniană, aceasta rămânând constantă.

“Nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Şansele să fie bine sunt foarte mari. Vom vedea mâine (vineri, n.r.)”, a mai precizat medicul Schumtzhard.

Conform medicilor, refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune “de săptămâni”, însă personalul medical s-a declarat optimist.

De asemenea, medicii au precizat că datorită faptului că purta o cască de protecţie, nu a suferit o accidentare mai gravă, chiar fatală. Ei au spus că în cădere, Huidu nu a lovit alte persoane.

După ce vor fi făcute analizele neurologice se va putea decide, împreună cu familia lui Şerban Huidu, dacă acesta va fi luat acasă sau va rămâne sub supravegherea medicilor de la spitalul din Innsbruck. Medicii recomandă ca Huidu să mai rămână spitalizat câteva zile, apoi va putea fi transportat unde va decide familia.

Medicul a precizat că Şerban Huidu a fost adus cu un elicopter, în stare de comă, el fiind intubat în această stare.

Conferinta de presa este sustinuta de prof. univ. Dr. Erich Schmutzhard si de dr. Bettina Pfausler, de la clinica universitara de neurologie.

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe şi Consulatul României la Viena sunt în legătură permanentă cu medicii spitalului din Austria unde este internat prezentatorul de televiziune Şerban Huidu, a declarat Doris Mircea, director general al Direcţiei de Comunicare a MAE, citat de Mediafax.

“Ambasadorul nostru la Viena a vorbit cu conducerea spitalului în care este internat Şerban Huidu şi ţine permanent legătura cu medicii de acolo. De asemenea, consulul român s-a deplasat la Innsbruck pentru a acorda sprijinul necesar familiei Huidu în materie consulară. Prin reprezentanţii noştri diplomatici suntem la curent permanent cu acest caz şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-l spriji pe Şerban Huidu şi familia acestuia în măsura competenţelor”, a mai afirmat Doris Mircea.

UPDATE. Starea de sănătate a lui Şerban Huidu este stabilă. Anunţul a fost făcut de medicii austrieci de la Spitalul Universitar din Innsbruck.

Realizatorul TV Şerban Huidu este în stare grava după ce miercuri seara a suferit un  accident la schi în staţiunea montană Innsbruck din Austria.

“Şerban Huidu nu a intrat în comă după accident, ci i s-a indus o stare de comă. Această decizie a fost luată de medicii spitalului pentru o mai bună investigare a stării sale de sănătate”, a declarat pentru Libertatea.ro Magda Istrate, PR-ul postului Prima TV.

“Şerban nu este în comă. Îşi mişcă mâinile şi picioarele. Soţia lui este cu el în rezervă”, a declarat pentru Libertatea Matei Vintilă, socrul lui Şerban Huidu.

Prezentatorul de la Prima TV se afla în vacanţă alături de familia sa, în Austria. Huidu, aflat pe pârtie, coborând cu viteză, a pierdut controlul schiurilor sale şi s-a lovit de un pom. Din cauza vitezei, el a rămas inconştient după impact, neputând nici măcar să strige după ajutor. Ceilalţi schiori au fost cei care au anunţat salvamontiştii. Din primele informaţii ale medicilor ajunşi la faţa locului, starea prezentatorului TV este critică. După producerea accidentului, familia “cârcotaşului” a cerut ajutorul Ambasadei României în Austria, anunta Cancan.

El este internat acum la un spital din Austria, cu hemoragie craniană, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Ambasada României din Austria a luat legătura cu familia şi cu spitalul din Innsbruck şi va acorda asistenţa consulară necesară, a declarat pentru NewsIn Doris Mircea, director de comunicare în MAE. Oficialul MAE a subliniat că nu poate face alte comentarii referitoare la starea de sănătate a pacientului.

Contactată de Libertatea.ro, Magda Istrate, PR-ul postului Prima TV a declarat că Şerban Huidu a suferit un accident la schi, dar nu a putut da amănunte în legătură cu cât de gravă este starea de sănătate a prezentatorului: “Da, este adevărat, Şerban Huidu a avut un accident la schi, dar nu vă pot da mai multe amănunte. În prezent, medicii investighează starea lui de sănătate”.

Şerban Sebastian Huidu are 34 de ani şi este prezentator de radio şi de televiziune. El prezintă împreună cu Mihai Găinuşă show-ul matinal de la radio Kiss FM şi emisiunea de la Prima TV, “Cronica Cârcotaşilor”. Huidu este căsătorit cu Cristina şi are doi copii, unul de patru ani şi celălalt în vârstă de doi ani.

 

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă