12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGaddafi înarmează "voluntari" pentru a lupta împotriva opoziţiei

Gaddafi înarmează “voluntari” pentru a lupta împotriva opoziţiei

Colonelul Muammar Gaddafi furnizează arme unor “voluntari” civili pentru a merge să lupte împotriva rebelilor, a declarat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului, viceamiralul Bill Gortney, în opinia căruia acesta este un semn al slăbirii forţelor libiene, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Am aflat astăzi că a început să înarmeze ceea ce el numeşte «voluntari», pentru a lupta împotriva opoziţiei”, a declarat viceamiralul Gortney, din cadrul Statului Major Interarme american, într-o conferinţă de presă.

“Eu nu sunt sigur că sunt cu adevărat voluntari şi nu ştiu câţi va putea recruta, dar consider revelator (faptul) că el apreciază ca necesar să caute întăriri în rândul civililor”, a subliniat el.

Operaţiunile aeriene au luat amploare, în ultimele 24 de ore, cu 153 de misiuni, mai ales pentru a susţine civilii, luaţi ca ţintă de forţele libiene.

Armata libiană a fost slăbită în mod considerabil, potrivit viceamiralului. Colonelul Muammar “Gaddafi nu mai are aproape deloc apărare antiaeriană, mai are doar o capacitate redusă de a comanda şi de a-şi susţine trupele pe teren”, a precizat el.

“Aviaţia sa nu mai poate să efectueze zboruri, navele sale sunt blocate în porturi, depozitele sale de muniţie sunt, în continuare, distruse, turnurile de comunicaţii sunt doborâte, buncărele sale de comandament au devenit inutilizabile”, a mai afirmat el.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă