20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFurtuna pe Bega

Furtuna pe Bega

» Marile meciuri ale etapei a XIV-a a Ligii I la fotbal au fost amanate de ieri pentru azi din cauza scrutinului prezidential. La Timisoara, Ploiesti si Vaslui se anunta dispute incendiare.

Pe malul Begai se vor intalni ocupantele locurilor 2 si 3 in editia trecuta a campionatului, FC Timisoara si Dinamo. Dupa ani de zile de asteptari, banatenii spera sa sparga gheata si sa mai obtina o victorie pe teren propriu in fata dinamovistilor. Gazdele au o singura absenta de marca, inchizatorul Bourceanu, dar acest lucru nu ar trebui sa conteze prea mult in angrenajul echipei, pentru ca, asa cum a declarat Ioan Ovidiu Sabau, Timisoara va pune accent pe faza de atac. "Vom juca ofensiv ca sa multumesc publicul, chiar daca multi mi-au spus ca punctele conteaza. Performanta nu inseamna spectacol, ci pragmatism si puncte, dar de aceasta data vom risca pentru spectacol." La Dinamo, bucurestenii se vor baza in continuare pe cel mai in forma om al lor, Andrei Cristea, si pe fostul idol al polistilor, acum inamicul lor numarul 1, Gabriel Torje.

 

Dupa un intreg scandal privind desemnarea arbitrului pentru aceasta partida, CCA a adus intr-un final o brigada din Serbia, condusa la centru de Milorad Mazic, care a fost implicat in mai multe meciuri suspecte si este considerat arbitrul de casa al celor de la Partizan Belgrad.
Tot azi, in orasul lui Porumboiu se vor intalni alte doua pretendente la titlu, FC Vaslui si CFR Cluj. Oaspetii sunt hotarati sa demonstreze prin joc ca pot obtine rezultate bune si fara ajutorul arbitrilor, iar moldovenii vor sa continue seria de sapte victorii consecutive, realizata de la venirea lui Marius Lacatus pe banca tehnica. Dar tanarul tehnician de la Vaslui este realist. "Pentru noi, examenele importante abia incep. Daca vom reusi rezultate bune cu CFR, Steaua si Dinamo, abia atunci vom putea spune ca ne meritam locul pe care-l ocupam in prezent."

Fosta echipa a "Fiarei" si marea sa dragoste Steaua va avea astazi un meci greu la Ploiesti. In campionat, Astra nu a pierdut decat un singur meci pe teren propriu, in prima etapa cu Pandurii, are palmares pozitiv cu Steaua la Ploiesti, cu doua victorii, doua egaluri si o infrangere, iar jocul ploiestenilor creste in consistenta de la venirea lui Nicolo Napoli. La Steaua va lipsi din nou Ovidiu Petre, care risca o reaccidentare, dar va reveni Bogdan Stancu.
Singurul meci mai "linistit" se anunta a fi la Craiova, unde Universitatea primeste vizita lanternei Ceahlaul Piatra Neamt si are sansa de a evada din partea inferioara a clasamentului. Nemtenii au amintiri urate din Banie, pentru ca pe acest stadion au retrogradat in primavara anului trecut, atunci cand au pierdut pe mana lor cu 3-2.

» Programul de azi: U Craiova – Ceahlaul (14.00, Gsp TV), Astra Ploiesti – Steaua (16.00, Digi), FC Vaslui – CFR Cluj (18.00, Gsp TV), FC Timisoara – Dinamo (20.45, Antena 1). Maine are loc meciul Poli Iasi – Pandurii (18.00, Gsp TV). Jocurile Unirea Alba Iulia – Otelul Galati (3-1), Rapid – Gaz Metan (4-1) si International – Unirea Urziceni (1-2) s-au jucat deja, iar meciul Gloria Bistrita – FC Brasov a avut loc dupa inchiderea editiei.

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă