12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFurtuna a făcut PAGUBE în Vaslui: Peste 60 de gospodării au fost...

Furtuna a făcut PAGUBE în Vaslui: Peste 60 de gospodării au fost inundate

Peste 60 de gospodării şi un drum naţional din oraşul Negreşti, judeţul Vaslui, au fost inundate, luni, în urma ploii torenţiale, informează Mediafax.

Astfel, peste 60 de gospodării de pe strada Decebal au fost afectate după ce torentele de apă de pe dealurile din împrejurimi au inundat curţile, grădinile şi, în unele cazuri, garajele locuinţelor, nivelul apei depăşind 30 de centimetri, potrivit autorităţilor locale din Negreşti.

De asemenea, aproape un kilometru din DN 15D Vaslui-Roman a fost colmatat la intrarea în Negreşti, ceea a dus la îngreunarea traficului în zonă timp de aproximativ o oră.

Pe lângă ploile torenţiale, şi rafalele de vânt au creat probleme în oraş, şase copaci fiind doborâţi pe garaje sau pe şoseaua naţională care traversează oraşul, fără a exista persoane rănite.

“Timp de 45 de minute, oraşul a fost pur şi simplu măturat de ape. Şi, ca tabloul să fie complet, a căzut şi gheaţă, care a distrus culturile oamenilor. Am anunţat la Prefectură problemele create de intemperii, iar mâine (marţi – n.r.) se va face o evaluare completă a pagubelor de către o comisie special constituită în acest sens”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

Înlăturarea efectelor furtunii care a afectat oraşul Negreşti a durat mai bine de două ore, în sprijinul autorităţilor venind şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă