14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFuneriu: Vom face Legea educaţiei împreună cu profesorii şi pentru profesori

Funeriu: Vom face Legea educaţiei împreună cu profesorii şi pentru profesori

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, că Legea educaţiei naţionale, care reprezintă unul dintre motivele pentru care sindicaliştii îi cer demisia, va fi elaborată împreună cu profesorii şi pentru profesori, scrie NewsIn.

Potrivit lui Funeriu, cadrele didactice vor fi consultate, urmând să fie luate în calcul toate propunerile oportune pentru acest act normativ. Pe acelaşi subiect, reprezentanţii ministerului ar urma să se întâlnească, sâmbătă, cu studenţii.

“Drumul către modernizarea Educaţiei este inevitabil, oricât de mult nu îşi doresc asta cei ancoraţi în trecut”, a mai spus ministrul.

Funeriu a mai spus că, în cadrul discuţiilor purtate la Ministerul Muncii pe marginea Legii salarizării unitare, se urmăreşte, pentru Educaţie, creşterea coeficienţilor din grilă pentru cei care intră în sistem, precum şi plafonarea salariilor celor cu funcţii de conducere.

În privinţa protestelor desfăşurate vineri de mai mulţi sindicalişti din învăţământ, ministrul a precizat că peste 99,9% dintre elevi au făcut ore. “Patru şcoli din două judeţe au fost în grevă japoneză timp de două ore, iar în alte opt judeţe au fost pichetate inspectoratele şcolare”, mai spus Funeriu.

În privinţa acuzelor ce i se aduc cu privire la refuzul său de a discuta cu partenerii sociali, demnitarul a spus că este vorba despre minciuni. “Chiar ieri (joi – n.r.) s-a discutat timp de câteva ore”, a subliniat el.

Cele mai citite

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...
Ultima oră
Pe aceeași temă