20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFrumoasa si "Piratii din Caraibe"

Frumoasa si „Piratii din Caraibe”

Keira Knightley, care, la 21 de ani, are o cariera impresionanta, incluzand o nominalizare la Oscar pentru rolul Elizabeth Bennet din ecranizarea din 2005 a romanului „Mandrie si prejudecata”, a recunoscut ca a fost sceptica in privinta succesului „Piratilor din Caraibe”.
„M-am gandit: Stai putin! Ai face un film cu pirati Ð o tema care nu a mai avut succes de vreo 50 de ani Ð si care se bazeaza pe una dintre atractiile din Disneyland?”, a povestit actrita ce a simtit in momentul in care i s-a propus un rol. Abia la premiera primului film din serie, „Secretul perlei negre”, si-a dat seama ca sunt sanse de succes. „Orlando (Bloom) si eu stateam unul langa altul la premiera cand am vazut si noi pentru prima data filmul. Ne-am inteles ca, indiferent cum o sa fie, chiar daca ar fi oribil, sa iesim din cinematograf cu zambetul pe buze”, a povestit ea. Dar, surpriza! „Pe la jumatatea filmului, m-am intors spre Orlando si l-am intrebat: E destul de bun, nu-i asa? Iar el mi-a raspuns: „Mda, e destul de bun!””
„Secretul perlei negre” a fost un succes mondial, aducand incasari de 650 de milioane de dolari si o nominalizare la Oscar pentru „capitanul piratilor”, Johnny Depp. Acesta a fost si el surprins de succes, cu atat mai mult cu cat modul excentric in care l-a interpretat pe capitanul Jack Sparrow i-a speriat pe producatorii de la Disney. Depp a declarat ca a fost inspirat de o „combinatie” intre chitaristul formatiei „Rolling Stones”, Keith Richards, si personajul de desen animat Pepe Le Pew, sconcsul „romantic”.
Echipajul „Piratilor din Caraibe” a trecut la inceputul acestei saptamani prin emotia premierei europene a celui de-al doilea film al seriei, „Cufarul mortului”, si se pregateste pentru premiera americana, care va avea loc vineri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă