22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFrauda de aproape jumatate de milion de lei

Frauda de aproape jumatate de milion de lei

Patronul unei firme din Resita s-a folosit de acte false pentru a construi o pensiune turistica, cu ajutorul fondurilor SAPARD.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Valentin Co?eru, asociat majoritar si director general la SC "Apollodor Group" SA Resita. Acesta este acuzat de o frauda de aproape 400.000 de lei cu fonduri SAPARD. Potrivit rechizitoriului, SC Apollodor Group SA Resita a fost beneficiarul proiectului finantat din fonduri SAPARD intitulat "Pensiune rurala turistica si dezvoltarea serviciilor de agrement in aer liber, Valiug-Crivaia, jud. Caras-Severin". In scopul de a obtine pe nedrept fonduri nerambursabile acordate prin programul SAPARD, in cursul anului 2004, patronul amintitei firme a intocmit si prezentat documente false ori inexistente privitoare la licitatii fictive, prin care a atestat in mod nereal ca o alta societate, SC Promoval Construct SRL, a castigat licitatia pentru construirea unei pensiunii turistice.

"In realitate, firma castigatoare a licitatiei a fost infiintata la initiativa inculpatului pe numele unei rude iar pensiunea a fost construita de societatea lui Coseru Valentin in regie proprie, aceste aspecte fiind contrare prevederilor legale in materia obtinerii de fonduri comunitare", arata procurorii. Mai mult, inculpatul nu a comunicat autoritatii contractante faptul ca in cauza era vorba si despre un conflict de interese, in sensul ca a fost introdusa in proiect firma unei rude, mai afirma anchetatorii. "In aceasta modalitate, inculpatul a creat un prejudiciu in dauna Agentiei de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit in suma de 394.510,07 RON", mai sus?in procurorii anticorup?ie. Ace?tia au mai precizat ca la instrumentarea dosarului au contribuit si reprezentantii Departamentului pentru Lupta Antifrauda din cadrul Guvernului Romaniei. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Timisoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă