20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFranța. Premierul Manuel Valls susține că autoritățile au dejucat mai multe proiecte...

Franța. Premierul Manuel Valls susține că autoritățile au dejucat mai multe proiecte de atentate

Premierul francez Manuel Valls susține că "mai multe proiecte de atentate" au fost dejucate în ultimii doi ani în Franța”, confirmând în mod oficial informații obținute de instituţii de presă de la surse din cadrul serviciilor de securitate, informează Mediafax.

Biroul premierului francez a anunţat imediat că declarația lui Manuel Valls nu făcea referire la proiecte necunoscute marelui public în ultimii doi ani.

"Au fost împiedicate plecări de combatanți (jihadişti), inclusiv minori, şi mai multe proiecte de atentate ce erau planificate pe teritoriul francez au fost dejucate", a declarat şeful Guvernului francez într-un discurs susținut la Institutul de Înalte Studii de Apărare Națională şi Securitate din Franța.

"Facem față în acelaşi timp unui inamic intern şi extern", a declarat premierul francez. Nu spunem aceasta pentru a "semăna frică", ci pentru ca ''aleşii şi concetățenii noştri să fie pe deplin conştienți de această amenințare", a adăugat Valls.

Potrivit biroului premierului francez, Manuel Valls s-a referit la "patru proiecte de atentat care au fost efectiv dejucate", între care acțiunile planificate de gruparea "Cannes-Torcy-Sarcelles, de jihadistul din Canet, de un alt jihadist întors din Liban şi de două tinere ce intenționau să atace ținte civile".

Cele mai citite

Un soldat american este în detenție de joi în Rusia

Un soldat american este închis de joi în Rusia, unde este acuzat de "infracţiune penală", a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a US...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă