13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFrankenstein, în varianta modernă

Frankenstein, în varianta modernă

Nu, nu este vorba despre vreun nou blockbuster hollywoodian, ci despre o operație care aproape că schimbă sensul vieții. Primul transplant de cap uman a fost efectuat cu succes, ce-i drept pe un cadavru. Chirurgul italianul numit „Dr. Frankestein” a făcut anunțul controversat. 

Primul transplant de cap uman a fost efectuat cu succes pe un cadavru, în China, în urma unei operații de 18 ore. Anunțul a fost făcut de profesorul italian Sergio Canavero, numit și „Dr. Frankestein”, tocmai pentru experimentele sale care contravin eticii conduiteui unui cadru medical. Acesta a spus că este posibilă reconectarea măduvei spinarii, a nervilor și a vaselor de sânge. El a afirmat că acum o operație pe un om viu este „iminentă”.

Într-o conferință de presă, profesorul italian Sergio Canavero, directorul Advanced Neuromodulation Group din Torino, a anunțat că o echipă a Universității de Medicină din Harbin a „realizat primul transplant de cap uman”. Operația a fost una de succes, fiind efectuată de o echipă condusă de doctorul Xiaoping Ren, cel care anul trecut a reușit să grefeze, tot cu succes, un cap pe corpul unei maimuțe, amintește The Telegraph.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă