33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFox News promovează vinurile din Republica Moldova

Fox News promovează vinurile din Republica Moldova

În emisiunea "Wine with me" de la postul american Fox Newsrealizatoarea Tracy Byrnes, care recunoaşte că nu a fost în această ţară, degustă împreună cu o expertă în vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din această "fostă enclavă sovietică situată între România, la vest, şi Ucraina, la nord, est şi sud", pe care le recomandă americanilor, informează Mediafax.

Vinurile moldoveneşti reprezintă una dintre cele mai importante mărfuri de export, iar aproximativ 25% din gospodării sunt implicate, în diverse etape, în industria vinului, potrivit lui Canterbury. Producerea vinului în Republica Moldova datează de pe vremea "Iliadei" lui Homer, adaugă ea.

De asemenea, Republica Moldova are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare de vii ocupând 7% din terenul arabil al ţării, şi cultivă atât struguri autohtoni, cât şi de import, a mai declarat Canterbury, adăugând că indistria vinului reprezintă 3,2% din PIB-ul ţării şi 7,5% din totalul exporturilor.

În plus, colecţia de vinuri de la Mileştii Mici este cea mai mare din lume, potrivit Guinness Book of World Records, cu aproape două milioane de sticle, adaugă postul american.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a interzis, începând din 10 septembrie 2013, importurile de vinuri din Republica Moldova, din cauza "calităţii nesatisfăcătoare" a producţiei. De asemenea, în 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian în timpul războiului dintre cele două ţări.

 

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă