11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Ziua Forţelor Terestre: Militari decoraţi şi depuneri de coroane

FOTO. Ziua Forţelor Terestre: Militari decoraţi şi depuneri de coroane

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a înmânat medalii şi embleme unor militari români răniţi în teatrele de operaţii, în cadrul unei ceremonii militare desfăşurate marţi,, la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, cu prilejul aniversării Zilei Forţelor Terestre.

“Militarii din teatrele de operaţii sunt o prioritate pentru mine. Colaborăm foarte bine cu partenerul american şi am reuşit să asigurăm condiţii bune şi sigure militarilor noştri, ţinând cont că acolo este o zonă unde se desfăşoară permanent acţiuni de luptă”, a declarat ministrul Duşa, potrivit unui comunicat al MApN.

Citeşte şi Generalul (r) Floarea Şerban, pusă sub învinuire pentru obţinerea nelegală a locuinţei de la MApN

Plutonierul-adjutant Neculai Costel Stanciu a primit Medalia Naţională “Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război, caporalul clasa a III-a Nicolae Daniel-Gheorghe Tuică a primit Medalia Naţională “Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu însemn de război, iar sergentul (rtr.) Dan Daniel Porumb a primit Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, şi generalul-locotenent Sorin Ioan, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, au înmânat distincţii militare personalului din această categorie de forţe, pentru merite deosebite pe timpul îndeplinirii misiunilor externe şi de pe teritoriul naţional.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Vasile Costea, a participat la ceremonia militară de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, unde au fost depuse coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor neamului.

Citeşte şi EXCLUSIV RL. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Baza de la Deveselu poate deveni ŢINTĂ pentru Rusia

Daţi CLICK pe GALERIA FOTO de mai sus ca să vedeţi ce  s-a întâmplat de Ziua Forţelor Terestre

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă