16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO Pompierii au început misiuni de recunoaștere în tunelurile de metrou

FOTO+VIDEO Pompierii au început misiuni de recunoaștere în tunelurile de metrou

Pompierii Bucureșteni se pregătesc pentru intervenții în situații de urgență complexe care se pot produce în rețeaua de metrou. În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a demarat în această săptămână cea de-a doua etapă a pregătirii. 

Începând cu noaptea de miercuri au fost executate primele recunoașteri în tunelurile de metrou, atunci când echipaje de pompieri s-au deplasat în subteran, în condiții de vizibilitate scăzută, de la stația Eroilor spre stația Grozăvești.

 

 

”Pe durata acestor recunoașteri urmărim verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, modul de utilizare în condiții cât mai dificile a aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenției la metrou, precum și realizarea comunicațiilor cu dispeceratul sau punctul de comandă mobil.
Scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia”, transmite ISU București.

Eforturile de înlăturare a posibilelor vulnerabilități cu care se pot confrunta pompierii, în cazul producerii unei situații de urgență la metrou, au fost demarate odată cu începerea anului 2015, prin executarea de recunoașteri și exerciții la nivelul stațiilor de metrou.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă