12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Europol vrea să trimită vederi infractorilor dați în urmărire...

FOTO + VIDEO. Europol vrea să trimită vederi infractorilor dați în urmărire internațională. Printre fugarii căutați sunt și doi români

Europol a lansat o campanie pe rețelele de socializare, prin care dorește să implice cetățenii în găsirea infractorilor dați în urmărire internațională.

„Poliția din Europa trimite vederi criminalilor periculoși dați în urmărire. Cu toate acestea, adresa lor exactă ne este necunoscută. Ne puteți ajuta să îi găsim? În timp ce mulți dintre noi se bucură de o bine-meritată vacanță de vară, infractorii nu iau pauză de la acțiunile lor. Destinațiile de vacanță sunt ascunzători populare printre cei care fug de oamenii legii. S-ar putea ca unii dintre ei să fi ales aceleași destinații ca voi. De aceea, este esențial să îi prindem, cu ajutorul vostru. Am creat vederi pentru cei mai căutați fugari din Europa, care au comis infracțiuni în 21 de țări europene. Prin distribuirea vederilor și oferirea de informații, ne puteți ajuta să dăm de ei”, precizează Europol, pe site-ul oficial.

 

Printre infractorii căutați sunt și doi români. Unul dintre ei este Gheorghe Calpon, un bărbat condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare pentru spălare de bani.

„Dragă Gheorghe, contele Dracula își sărbătorește parada anuală de vampiri, iar tu ești invitat. Vino noaptea târziu, pentru că noi te asteptăm. Cu drag, Poliția”, este mesajul de pe vederea dedicată acestuia.

Al doilea român căutat este Ionel Silvestru, condamnat la 12 ani de închisoare, pentru trafic de minori și proxenetism. 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă