10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Cum se plănuiește un masacru. Ce au făcut cei...

FOTO + VIDEO. Cum se plănuiește un masacru. Ce au făcut cei trei terorişti de pe Podul Londrei, cu cinci zile înainte de tragedia care a îndoliat Marea Britanie

În presa britanică au apărut o serie de înregistrări în care sunt surprinşi cei trei autori ai atacului de pe Podul Londrei, înainte de a declanşa teroarea. Cotidianul The Times a comunicat că a obţinut înregistrări cu autorii atacului în timp ce aceştia discutau şi râdeau în faţa unei săli de sport cu cinci zile înainte de atentat.

Întâlnirea clandestină a avut loc pe 29 mai, cu cinci zile înainte ca trioul să fi condus o dubiţă albă în mulţimea aflată pe Podul Londrei şi să atace, cu cuțite, mai mulţi trecători, înainte de a fi împușcați de poliție.

Înregistrările au fost realizate, pe 29 mai, după miezul nopţii, scrie Daily Mail, iar în imagini se poate observa cum Rachid Redouane și-a lăsat telefonul mobil pe o grămadă de materiale de construcție din apropiere, înainte ca grupul să fi ieșit din cameră timp de aproximativ 10 minute. Potrivit anchetatorilor, gestul teroristului ar putea trăda îngrijorarea sa cu privire la o posibilă monitorizare a serviciilor de securitate, luând astfel măsuri pentru a se asigura că discuţia lor nu a fost ascultată.

La finalul întâlnirii, cei trei agersori s-au întors în zona unde puteau fi surprinşi în imaginile CCTV, iar Redouan şi-a recuperat telefonul. Ceilalţi doi bărbaţi au început să rădâ şi s-au îmbrăţişat. Potrivit surselor citate, imaginile sunt analizate de poliţişti. 

Ultimele imagini de pe camerele de înregistrare îi surprind pe Zaghba şi Redouane plecând, în timp ce Butt se întoarce în sală, unde lucra. Khuram Butt era angajatul lui Sajeel Shahid, 41 de ani, membru al reţelei Al-Muhajiroun, acuzat că l-ar fi ajutat pe Mohammed Siddique Khan, autorul atentatului din Londra, din 2005.




Opt persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. Ca urmare a atacului, 12 suspecți au fost arestați.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă